11 Ιαν 2013

Ο Κλάους Κίνσκι κακοποιούσε επί 14 χρονιές την κόρη του Πόλα

Σοκαρισμένη η Ναστάζια Κίνσκι από τις αποκαλύψεις της αδελφής της 

Σοκαρισμένη από τις αποκαλύψεις της ετεροθαλούς αδελφής της Πόλα, ότι ο πατέρας τις, ο πασίγνωστος γερμανός ηθοποιός Κλάους Κίνσκι, την κακοποιούσε συστηματικά σεξουαλικώς για 14 χρόνια, από την ηλικία των πέντε ετών, δήλωσε η διάσημη ηθοποιός, Ναστάζια Κίνσκι.

«Αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα. Είμαι στο πλευρό της αδερφής μου, την υποστηρίζω. Είμαι βαθιά αναστατωμένη», αναφέρει η Ναστάζια, σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Μπιλντ, η οποία θα δημοσιευτεί σήμερα.

Η ηθοποιός επαινεί το κουράγιο και την τόλμη της αδελφής της, η οποία αποκαλύπτει για πρώτη φορά την τεράστια σωματική και ψυχική δοκιμασία- εφιάλτη, που έζησε, σε ένα βιβλίο το οποίο θα δημοσιευθεί προσεχώς στη Γερμανία, υπό τον τίτλο "Kindermund" (Τα λόγια ενός παιδιού).
«Είμαι περήφανη για τη δύναμη που είχε να γράψει ένα τέτοιο βιβλίο. Ξέρω το περιεχόμενο. Διάβασα τις σελίδες του. Και έκλαιγα πολύ», λέει ο 51χρονη ηθοποιός, γνωστή κυρίως για τους ρόλους της στο "Tess" του Ρομάν Πολάνσκι και το "Παρίσι-Τέξας» του Βιμ Βέντερς.

Η Ναστάζια Κίνσκι βλέπει στην ετεροθαλή αδελφή της, μια «ηρωίδα» που «απελευθερώθηκε από το βάρος του μυστικού».


Πιστεύει ότι «αυτό το βιβλίο θα βοηθήσει όλα τα παιδιά, τις έφηβες και τις μητέρες που φοβούνται τον πατέρα τους, και καταπίνουν το φόβο, κρύβοντάς τον στην ψυχή τους».

Η Ναστάζια υπενθυμίζει ότι η Πόλα δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση, σημειώνοντας ότι «αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε κορίτσια σε όλο τον κόσμο κάθε μέρα» και είναι ανάγκη τα θύματα αυτά να προστατευτούν.


Ο Κλάους Κίνσκι πέθανε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 65 ετών το 1991. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 11.1.13 από την εφημερίδα τα Νέα στην http://www.tanea.gr/politismos/article/?aid=4780985