21 Ιαν 2013

Bi Σημειώσεις για μια αμφισεξουαλική επανάσταση

Η αμφισεξουαλική απεικονίζεται ως διπρόσωπη, προδοτική, και ετερόκλητη, η αμφισεξουαλικότητα έχει εδώ και πολύ καιρό εγείρει υποψίες, έχει περιθωριοποιηθεί και απορριφθεί τόσο από τις ετερό όσο και από τις Lgtiq κοινότητες. 

Η αμφισεξουαλικότητα επιτέλους φέρνει μία ολοκληρωμένη ματιά στη πολιτική της αμφισεξουαλικότητας - στα θέματα που αφορούν την αμφιφοβία-biphobia - την μονοσεξουαλικότητα, το γυναικείο κίνημα, και τις transgender με την πρακτική της επισήμανσης αυτών που καθορίζονται ως αμφισεξουαλικές είτε ως «πολύ αμφισεξουαλικές» (ετερόκλητες και ανίκανες να είναι πιστές) ή ως "μη αρκετά αμφισεξουαλικές" (οι οποίες δεν μετέχουν ενεργά συναισθηματικά ή σεξουαλικά με ανθρώπους που ανήκουν τουλάχιστον δύο διαφορετικά φύλα). Σε αυτό το ανοικτόμυαλο και με ανοικτό το βλέμμα, της αμφισεξουαλικής, queer και μέλος του γυναικείου κινήματος, ακτιβίστριας Shiri Eisner οι αναγνώστριες βρίσκονται σε ένα ταξίδι μέσα από τις πολλές πτυχές των εννοιών και της πολιτικής της αμφισεξουαλικότητας, ειδικά τονίζοντας πως η αμφισεξουαλικότητα μπορεί να ανοίξει νέους και συναρπαστικούς δρόμους που προκαλούν την κοινωνική σύμβαση. 

Ενημερωθείτε για την θεωρία του γυναικείου κινήματος, των τρανς και των queer, καθώς και για την πολιτική και τον ακτιβισμό, η αμφισεξουαλικότητα είναι ένα ριζοσπαστικό μανιφέστο για μια ομάδα που έχει πολύ συχνά φιμωθεί, διαγραφεί, και την έχουν αρνηθεί και μια αφετηρία από την οποία να ξεκινήσει μια αμφισεξουαλική επανάσταση. 

Σχετικά με την συγγράφισα 
Η Shiri Eisner είναι μια ακτιβίστρια του γυναικείου, αμφισεξουαλικού και queer κινήματος, συγγράφισα, ερευνήτρια και η οποία θεωρείται ένα ανερχόμενο αστέρι της διεθνούς αμφισεξουαλικής κοινότητας επίσης κερδίζει γρήγορα φήμη. Μετά την αποφοίτησή της με άριστα από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, η Eisner μιλά σε διεθνές επίπεδο και διευκολύνει εργαστήρια, τόσο σε ακαδημαϊκά και ακτιβιστικά συνέδρια, με έμφαση στην αμφισεξουαλική πολιτική, στην θεωρία, και τον ακτιβισμό, καθώς και την ανάληψη μιας σε βάθος εξερεύνησης της σημερινής αμφισεξουαλικής λογοτεχνίας, εκπροσωπεί την αμφισεξουαλική κοινότητα, ερευνά και αυτή τη στιγμή ακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ γράφει αυτό το βιβλίο ως το αποκορύφωμα των αναγνώσεων της και της έρευνας της μέχρι σήμερα. 

Η Eisner έχει εκτεταμένη εμπειρία ως ακτιβίστρια στους τομείς του γυναικείου κινήματος, των LBTΙQ, κατά του πολέμου, και της απελευθέρωσης των ζώων. Στον τομέα των queer, οργάνωσε και συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των ριζοσπαστικών πορειών υπερηφάνειας, των διαδηλώσεων και αγρυπνιών διαμαρτυρίας. Ως αμφισεξουαλική ακτιβίστρια, είναι η ιδρύτρια και η επικεφαλής της μοναδικής αμφισεξουαλικής οργάνωσης στο Ισραήλ έως σήμερα, του Πανοράματος της Αμφισεξουαλικής και Πανσεξουαλικής Κοινότητας του Γυναικείου Κινήματος, μια οργάνωση βάσης με επίκεντρο το κτίριο της αμφισεξουαλικής της κοινότητας και του ακτιβισμού. Με πολλούς τρόπους, η Eisner θεωρείται η ιδρύτρια του ισραηλινού αμφισεξουαλικού κινήματος, καθώς σχεδόν κανένα τέτοιο κίνημα δεν υπήρχε πριν από την ίδρυση της οργάνωσης Πανόραμα. Ως εκ τούτου, αυτή αναγνωρίζεται ιδιαίτερα από την LBTΙQ κοινότητα σε εθνικό (και διεθνές) επίπεδο και θεωρείται παγκόσμια αυθεντία σε θέματα αμφισεξουαλικότητας. 

Η γραφή της Eisner στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό αμφότερα στο ακαδημαϊκό και στο ακτιβιστικό της υπόβαθρο, δημιουργώντας ένα προσιτό, πολιτικά, και καλά θεμελιωμένη ύφος γραφής. Τα γραπτά της, που εστιάζουν στην αμφισεξουαλικότητα, έχουν δημοσιευθεί διεθνώς τόσο σε δημοσιογραφικό, ακτιβιστικό όσο και σε ακαδημαϊκό πλαίσιο. Το αγγλόγλωσο blog της, Radical Bi, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και γνωστά στην αγγλική γλώσσα blogs σχετικά με την αμφισεξουαλικότητα, αναφέρεται σε διεθνές επίπεδο στα σχετικά blogs, όπως η Αμφισεξουαλική, Πανσεξουαλική και Queer Κοινότητα (Ηνωμένες Πολιτείες), η Αμφισεξουαλικότητα στην Αγγλία - BiUK (Αγγλία), Η Ριζοσπάστρια Αμφισεξουαλική - La Radical Bi (Ισπανία) και η Αμφισεξουαλικότητα - Bisexualitaet.org (Γερμανία). Το blog της σε εβραϊκή γλώσσα, Μωβ-Μαύρο - Purple-Black, είναι εξαιρετικά δημοφιλές ως το μόνο blog στα εβραϊκά που εστιάζει σε αυτό το θέμα. Η  Eisner ζει στη πόλη Τελ Αβίβ, του Ισραήλ. Η ίδια θεωρεί την αμφισεξουαλικότητα της ως ακτιβιστικό πρόγραμμα, το οποίο ελπίζει ότι θα επηρεάσει την κοινωνική αλλαγή. 

Το βιβλίο της θα κυκλοφορήσει στις 7 Μαΐου 2013 


Την είδηση την βρήκαμε στις 20.1.13 και την μεταφράσαμε από την amazon στην http://www.amazon.com/dp/1580054749/ref=tsm_1_fb_lk