23 Ιαν 2013

Είστε λεσβία και θέλετε να αποκτήσετε παιδιά Β'


Εξωσωματική γονιμοποίηση - IVF
Παρακολουθήστε τις προσπάθειές σας να συλλάβετε. Μπορεί να έχετε δικαίωμα σε μια σειρά από δωρεάν κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. (Η Ατομική Νέα Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Υγεία, θα έχει ένα ανώτατο όριο ηλικίας και μπορεί να επιβάλλει και άλλους περιορισμούς). Σε ιδιωτικές κλινικές, το κόστος των κύκλων είναι κατά μέσο όρο 4.800 ευρώ. Η Εξωματική Γονιμοποίηση είναι μια τεχνική με την οποία τα ωάριά σας συλλέγονται και συνδυάζονται με το σπέρμα σε ένα εργαστήριο. Μετά από αρκετές ημέρες, εάν το έμβρυο αναπτύσσεται κανονικά, αυτό μπορεί να εισαχθεί στη μήτρα. Συχνά αρκετά έμβρυα εμφυτεύονται μεμιάς και η αγωγή είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε πολλαπλές γεννήσεις σε σχέση με άλλες μεθόδους σύλληψης. Τα ποσοστά επιτυχίας με εσωματική γονιμοποίηση ποικίλουν και μπορείτε να βρείτε το πόσο επιτυχής μπορεί να είναι για σας (στα αγγλικά) εδώ Όταν η υποψήφια μητέρα δεν παράγει ωάρια, μπορεί να χρησιμοποιήσει ωάρια δότριας. Οι δότριες ωαρίων στην Αγγλία υπόκεινται στους ίδιους νόμους με αυτούς των δοτών σπέρματος πρέπει να συμφωνήσουν πως τα παιδιά όταν φτάσουν στα 18 θα μπορούν να τις βρουν. Οι δότριες που δίνουν τα ωάρια τις μέσω κλινικών του εξωτερικού μπορούν να το κάνουν ανώνυμα.

Αμοιβαία εξωσωματική γονιμποίηση - RIVF
Η Αμοιβαία Εξωματική Γονιμοποίηση (RIVF) είναι όταν η μία συντρόφισα παρέχει τα ωάρια και η άλλη συντρόφισα μένει έγκυος, επιτρέποντας και στις δύο συντρόφισες να συμμετέχουν σωματικά στην εγκυμοσύνη. Η διαδικασία είναι ουσιαστικά η ίδια με την εξωσωματική γονιμοποίηση, εκτός από το ότι το ζευγάρι των λεσβιών πρέπει να συγχρονίσουν την περίοδό τις. Η συντρόφισα δότρια των ωαρίων θα λάβει φαρμακευτική αγωγή για να διεγερθεί η ωρίμανση των πολλαπλών ωαρίων και η συντρόφισα στην οποία θα εμφυτευτεί το έμβρυο θα λάβει φαρμακευτική αγωγή ώστε να προετοιμαστεί η μήτρα για την εμφύτευση.

Νόμοι που αφορούν εσάς και τα παιδιά σας.
Εάν έχετε παιδιά με ένα γνωστό δότη, ή εάν εσείς και η συντρόφισά σας δεν έχετε σύμφωνο συμβίωσης, είναι καλό να ζητήσετε νομικές συμβουλές πριν προσπαθήσετε να συλλάβετε. Ο νόμος για την ανατροφή των παιδιών μπορεί να είναι περίπλοκος, αλλά σε πολλές περιπτώσεις θα έχετε τα ίδια δικαιώματα με τις ετερό γονείς. Η μητέρα που γεννάει τα παιδιά, ανεξάρτητα από το αν θα χρησιμοποιήσει ωάριο δότριας, θεωρείται αυτομάτως νόμιμη γονέας. Η κοινωνική μητέρα (εκείνη που δεν γέννησε) θεωρείται αυτομάτως νομική γονέας, αν έχουν μαζί σύμφωνο συμβίωσης ή αν η σύλληψη γίνει σε μία εγκεκριμένη κλινική γονιμότητας, οι οποίες μπορούν να παρέχουν νομικά έγγραφα που και οι δύο γονείς πρέπει να υπογράψουν. Ωστόσο, εάν η σύλληψη γίνει μέσω της σεξουαλικής επαφής με έναν άνδρα ή το λεσβιακό ζευγάρι δεν έχει σύμφωνο συμβίωσης και η γονιμοποίηση γίνει στο σπίτι, αυτό μπορεί να σημαίνει πως η κοινωνική μητέρα δεν θα θεωρείται νόμιμη μητέρα, εκτός αν αυτή παιδοθετήσει τα παιδιά της συντρόφισάς της. Εάν χρησιμοποιήσετε ένα γνωστό δότη, θα πρέπει να συζητήσετε λεπτομερώς τι ρόλο θα παίξει στη ζωή του παιδιού, αν θέλετε-ει. Θα ήταν συνετό να βρείτε μια δικηγορίνα που να ειδικεύεται στη Lbtiq οικογενειακή νομοθεσία, ώστε να δημιουργηθεί μια συμφωνία που θα υπογραφεί από όλα τα μέρη. Σε περίπτωση σοβαρής διαφωνίας, αυτή η συμφωνία μπορεί να αποδείξει την αρχική πρόθεση όλων των μερών, αν και δεν είναι νομικά δεσμευτική.

Τι θα συμβεί αν χωρίσετε με την συντρόφισά σας.
Αν έχετε σύμφωνο συμβίωσης κατά τη στιγμή της σύλληψης και στη συνέχεια χωρίσετε μετά τη γέννηση των παιδιών σας, αφενός, θα εξακολουθείτε να θεωρείστε νόμιμες γονείς. Το ίδιο ισχύει και αν μείνετε έγκυος σε μια κλινική γονιμότητας και υπογράψατε να αναγνωρίσουν τη μητρότητα σας. Αν η σπερματέγχυση γίνει στο σπίτι και δεν έχετε σύμφωνο συμβίωσης, τότε η κοινωνική μητέρα δεν θα έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα, εκτός εάν παιδοθετήσει, πριν χωρίσετε, τα παιδιά.

Παιδοθεσία.
Μερικές χωρίς σχέση λεσβίες και λεσβιακά ζευγάρια επιλέγουν να παιδοθετήσουν. Αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα, καθώς υπάρχουν σήμερα περίπου 7000 παιδιά στην Αγγλία που είναι σε αναμονή για παιδοθεσία. Αυτή μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά επίσης έχει μεγάλη ανταμοιβή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παιδοθεσία και την ανατροφή, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα εδώ.

Τέλος, ίσως να θέλετε να ξέρετε ότι το μέσο κόστος της ανατροφής ενός παιδιού μέχρι τα 18 είναι περίπου 80.530 ευρώ (μην αφήσετε το κόστος να αναστείλει την επιθυμία σας να αποκτήσετε παιδιά, είναι το ίδιο για όλες!) Και η έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με λεσβίες γονείς δεν μειονεκτούν σε τίποτε συγκριτικά με εκείνα που ανατρέφονται από ετερό γονείς.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές, σας συνιστούμε την γονική ιστοσελίδα της Stonewall.


Για να βρεθείτε στο πρώτο μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 21.1.13 και την μταφράσαμε από την στην diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/advice/think-you-want-children.aspx