13 Ιαν 2013

Ιταλία, τα λεσβιακά ζευγάρια μπορούν να μεγαλώνουν παιδιά


Ιταλικό δικαστήριο αποφάνθηκε πως τα λεσβιακά ζευγάρια μπορούν να μεγαλώσουν παιδιά Ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας, στις 4 Ιανουαρίου, δήλωσε πως τα λεσβιακά ζευγάρια μπορούν να αναθρέψουν παιδιά, όπως και τα ετερό ζευγάρια σε μια απόφαση-ορόσημο σε μια κατά κύριο λόγο Καθολική χώρα, όπου το θέμα έλαβε μεγάλη έκταση πριν από τις γενικές εκλογές τον Φεβρουάριο. 

"Δεν υπάρχει επιστημονική βεβαιότητα ή συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά μόνο προκατάληψη" πίσω από την ιδέα ότι το να "ζουν σε μια λεσβιακή οικογένεια είναι καταστρεπτικό για την ανάπτυξη των παιδιών", ανέφερε η απόφαση του δικαστηρίου. 

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν για μια υπόθεση που άσκησε ένας άνδρας εναντίον της πρώην συντρόφισάς του, η οποία είχε και έχει την επιμέλεια του παιδιού τους και τώρα ζει μαζί με το παιδί σε μια λεσβιακή σχέση. 

Η ομάδα Arcilesbian χαιρέτησε την "ιστορική απόφαση" και είπε: «Τα παιδιά μεγαλώνουν με την αγάπη και όχι με τον σεξουαλικό προσανατολισμό των γονιών τους». 

Το ζήτημα των δικαιωμάτων λεσβιακών ζευγαριών συμπεριλαμβανομένου του γάμου και της παιδοθεσίας συχνά συζητείται στην Ιταλία, ειδικά σε μια περίδο εκλογών κατά την οποία κάθε κόμμα προσπαθεί να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους χωρίς εξαγριώνει την Καθολική Εκκλησία. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 11.1.13 και την μεταφράσαμε από την france24.com στην http://iphone.france24.com/en/20130111-italian-court-rules-gay-couples-can-bring-children