18 Ιαν 2013

Περιοδικό ELLE: "Γάμος για όλες!"

Η γαλλική έκδοση του περιοδικού Elle δηλώνει περήφανα την υποστήριξή της στο γάμο των λεσβιών στη φωτογραφία του εξώφυλλου υπό τον εκπληκτικό τίτλο "Γάμος για όλες!". 

Στο New York Magazine η διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού Elle, Valérie Toranian λέει: «Αυτή η συζήτηση δεν είναι κατά κύριο λόγο μεταξύ των παλαιών και των σύγχρονων, της δεξιάς και της αριστεράς, λεσβοφοβικών και προοδευτικών: υπάρχουν Lbtiq, γάμος Καθολικών, αριστερές-δεξιές και ψυχολόγοι-που συνδέουν έντονα το συμβολισμό των διαφορετικών φύλων ως μια αναγκαιότητα για κάθε πιθανό το παιδί. 

Υπάρχει το γυναικείο κίνημα που υποστηρίζει την εξωσωματική γονιμοποίηση για τις λεσβίες, αλλά που αντιτίθενται στις παρένθετες μητέρες, επειδή καταγγέλλουν την εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος". 

Τους τελευταίους μήνες, η ισότητα του γάμου είναι ένα ιδιαίτερα καυτό θέμα σε όλη τη Γαλλία. Αν και το έθνος είναι γενικά ανεκτικό απέναντι στις λεσβίες, τις αμφισεξουαλικές, τους γκέι και τις-τους τρανς κατοίκους, χιλιάδες διαδήλωσαν στους δρόμους όταν ο Francois Hollande υποσχέθηκε νομοσχέδιο για την ισότητα του γάμου, αναφέρει το CNN. 

Εν τω μεταξύ, η πρώην πρώτη κυρία Carla Bruni δήλωσε στην γαλλική Vogue, το Δεκέμβριο ότι διαφωνεί με τον συντηρητικό σύζυγό της Νicolas Sarkozy για το θέμα, και είναι τόσο υπέρ του Lbtiq γάμου όσο και υπέρ της παιδοθεσίας, σύμφωνα με το Associated Press. "Είμαι υπέρ επειδή έχω πολλές φίλες-ους – γυναίκες και άνδρες - που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση και δεν βλέπω τίποτα ασταθές ή διεστραμμένο σε οικογένειες με λεσβίες γονείς", αναφέρεται πως είπε η κα. Bruni στο περιοδικό. 

Η νομοθεσία του κ. Hollande αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο και, εάν εγκριθεί, θα σηματοδοτήσει το μεγαλύτερο βήμα προς τα εμπρός για τις υποστηρίκτριες των Lbtiq δικαιωμάτων στη Γαλλία για πάνω από μια δεκαετία. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 17.1.13 και την μεταφράσαμε από την huffingtonpost στην  http://www.huffingtonpost.com/2013/01/17/french-elle-magazine-gay-marriage-cover-issue-_n_2498342.html