17 Ιαν 2013

Διεθνής Αμνηστία, Συλλογή υπογραφών για την απελευθέρωση των Riot Pussy

Τον Φεβρουάριο του 2012, τα μέλη της ομάδας Pussy Riot έπαιξαν μόνο λίγα δευτερόλεπτα από ένα τραγούδι διαμαρτυρίας στον καθεδρικό ναό της Μόσχας που ήταν ζωτικής σημασίας για τις αρχές της Ρωσίας.

Δύο από τις γυναίκες - η Nadezhda "Nadya" Tolokonnikova και η Maria "Masha" Alekhina - κρίθηκαν ένοχες για "χουλιγκανισμό" και εκτίουν ποινές σε εμφανώς βίαιες φυλακές.

Δυστυχώς, το δικαστήριο της Ρωσίας αποφάνθηκε πρόσφατα να μην επιτρέψει στην Μάσα, μια ανύπαντρη μητέρα, την αναβολή της έκτισης της ποινής της μέχρι που ο γιος της να κλείσει τα 14. Οι δύο γυναίκες είναι κρατούμενες συνείδησης και υπάρχει σοβαρή ανησυχία για την ασφάλειά τις. 


Παραλήπτης του μηνύματος: Yuri Yakovlevich Chaika - Γενικός Εισαγγελέας 

 Θέμα: Απελευθέρωση της Nadezhda Tolokonnikova και της Maria Alekhina 

Αγαπητέ Γενικέ Εισαγγελέα, 

Σας γράφω για να εκφράσω τη βαθιά ανησυχία μου για την Nadezhda Tolokonnikova και την Maria Alekhina, οι οποίες καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια για τη συμμετοχή τις σε μια δράση διαμαρτυρίας τον Φεβρουάριο 2012 με τη γυναικεία πανκ-ροκ ομάδα Riot Pussy στον καθεδρικό ναό της Μόσχας. 

Αυτές οι δύο γυναίκες, και οι δύο μητέρες στα είκοσί τις, τέθηκαν υπό κράτηση αποκλειστικά και μόνο για την ειρηνική έκφραση των πεποιθήσεών τις. Πρόκειται για κρατούμενες συνείδησης. 

Σας καλώ να διασφαλιστεί πως η Maria Alekhina και η Nadezhda Tolokonnikova αμέσως και άνευ όρων θα ελευθερωθούν. Ενώ παραμένουν έγκλειστες, οι δύο γυναίκες δεν πρέπει να δέχονται κακομεταχείριση από το προσωπικό των φυλακών ή τις τρόφιμες, και θα πρέπει να επιτρέπεται τακτική επαφή με τις οικογένειές τις και νομικές ομάδες.

Κλείνοντας, χαιρετίζω την είδηση ​​της ελευθέρωσης της Ekaterina Samutsevich, αλλά εξακολουθώ να ανησυχώ για το καθεστώς της υπό όρους απελευθέρωσης της. Τα τρία μέλη της Pussy Riot δεν θα έπρεπε ευθύς εξ' αρχής να διωχθούν νομικά. 

Καλώ εσάς και όλες τις αρχές να σέβονται και να προστατεύουν το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης στη Ρωσική Ομοσπονδία, και να διορθώσετε την άδικη μεταχείριση αυτών των νεαρών γυναικών αμέσως. 

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας. 
Με εκτίμηση

Όσες θέλετε μπορείτε να υπογράψετε εδώ
 

Την είδηση την βρήκαμε στις 16.1.13 και την μεταφράσαμε από την amnestyusa.org στην http://takeaction.amnestyusa.org/c.6oJCLQPAJiJUG/b.8465995/k.6D0D/Pussy_Riot__Writeathon/siteapps/advocacy/ActionItem.aspx?msource=W1301EAIAR1