6 Φεβ 2013

Βίασε και σκότωσε την 5χρονη κόρη του και τιμωρήθηκε με... πρόστιμο

Σε ποινή φυλάκισης ίσης με το διάστημα κατά το οποίο παρέμεινε προφυλακισμένος και σε μικρό πρόστιμο καταδικάστηκε ένας Σαουδάραβας ο οποίος ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε την 5χρονη κόρη του. 

Το παραπάνω υποστηρίζουν τρεις ακτιβίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Σαουδική Αραβία, τονίζοντας πως η μικρή Λάμα εισήχθη στο νοσοκομείο στις 25 Δεκεμβρίου 2011. Είχε κατάγματα στα πλευρά και στο κρανίο, σημάδια από καψίματα και της είχαν ξεριζώσει ένα νύχι. 

Το κορίτσι υπέκυψε στις 22 Οκτωβρίου. 

Μια κοινωνική λειτουργός και η μητέρα της 5χρονης, η οποία είναι διαζευγμένη και δεν είχε δει το παιδί της επί πολλούς μήνες προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο, κατήγγειλαν ότι η Λάμα είχε βιαστεί βάναυσα κατ' επανάληψη. 

Ο πατέρας, που μάλιστα εμφανιζόταν τακτικά στην τηλεόραση σε εκπομπές που αφορούσαν την ισλαμική διδασκαλία, παραδέχτηκε ότι εκείνος ήταν ο δράστης.

Στις 26 Ιανουαρίου καταδικάστηκε σε καταβολή αποζημίωσης προς τη μητέρα – το λεγόμενο «τίμημα του αίματος» κατά τη σαουδαραβική νομοθεσία που βασίζεται στη σαρία – και σε φυλάκιση ίση με το διάστημα που παρέμεινε προσωρινά κρατούμενος. 

Στη Σαουδική Αραβία ο βιασμός και ο φόνος τιμωρούνται με θάνατο. Ωστόσο, ένας άνδρας δεν μπορεί να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για το θάνατο του παιδιού ή της συζύγου του. 

Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλονται ποινές από 5 έως 12 χρόνια κάθειρξης. 

Στην ανακοίνωσή τις οι τρεις ακτιβίστριες καταγγέλλουν την ανοχή που έδειξε το δικαστήριο απέναντι στον πατέρα, χαρακτηρίζοντάς την αποκαλυπτική για τη θέση της γυναίκας στη Σαουδική Αραβία. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 2.2.13 από την theinsider.gr στην http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24210:biase-kai-skotose-tin-5xroni-kori-toy-kai-timorithike-me-prostimo&catid=52:world&Itemid=79