8 Φεβ 2013

Human Rights Watch: Εξευτελίζουν τα παιδιά θύματα κακοποίησης


Τα παιδιά στην Ινδία που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση συχνά γίνονται αντικείμενο κακομεταχείρισης και ταπεινώσεων από την αστυνομία, σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης Human Rights Watch. 

Όπως αναφέρεται στην 82σέλιδη έκθεσή της, με τίτλο "Σπάζοντας την Σιωπή: Η παιδική σεξουαλική κακοποίηση στην Ινδία" (Breaking the Silence: Child Sexual Abuse in India), η σεξουαλική κακοποίηση είναι "ανησυχητικά συχνή" στα σπίτια, στα σχολεία και στα ορφανοτροφεία. 

Όπως τονίζεται, η κυβερνητική πολιτική αναφορικά με ζητήματα κακοποίησης είναι ακατάλληλη. Η κυβέρνηση της Ινδίας αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση. 

Σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση του 2007, δύο στα τρία παιδιά στην Ινδία είχαν υποστεί σωματική κακοποίηση, ενώ το 53% των 12.300 παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα, είχαν υποστεί κάποιου είδους σεξουαλική κακοποίηση.

Άλλη έρευνα κατέδειξε ότι περισσότερα από 7.200 παιδιά - ανάμεσά τις-τους και βρέφη - βιάζονται κάθε χρόνο στην Ινδία. 

"Γνωρίζουν την απόρριψη, την αδιαφορία, την κακομεταχείριση" Σύμφωνα με το BBC, η έκθεση της Human Rights Watch αναφέρει ότι οι ινδικές Αρχές δεν καταφέρνουν να προστατεύουν τα παιδιά τόσο από την σεξουαλική κακοποίηση όσο και από την αντιμετώπιση που τις-τους επιφυλάσσεται ως θύματα. 

"Τα παιδιά τα οποία βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν σεξουαλική κακοποίηση συχνά γίνονται αντικείμενο απόρριψης ή αδιαφορίας από την αστυνομία, το ιατρικό προσωπικό και άλλες Αρχές" λέει η επικεφαλής της οργάνωσης στη Νότια Ασία. 

Η έκθεση αναφέρει ότι τα παιδιά "γίνονται αντικείμενο κακομεταχείρισης για δεύτερη φορά από τραυματικές ιατρικές εξετάσεις και από την αστυνομία και άλλες Αρχές, που αρνούνται να ακούσουν ή να πιστέψουν τις καταγγελίες τις-τους".

Σύμφωνα επίσης με ακτιβίστριες, τα παιδιά υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση από συγγενείς, γείτονες, στο σχολείο και σε ορφανοτροφεία και στις περισσότερες περιπτώσεις οι υποθέσεις αυτές μένουν στο σκοτάδι εξαιτίας του φόβου των οικογενειών για κοινωνικό στιγματισμό.


Την είδηση την βρήκαμε στις 7.2.13 από την nooz.gr στην http://www.nooz.gr/woman/ekseutelizoun-ta-paidia-8imata-tou-seks