19 Μαρ 2013

Απειλή ποινών στο σεξιστή δήμαρχο Κερατσινίου Λουκά Τζανή

Πρωτοδικείο Πειραιά: Απειλή ποινών στο βωμολόχο δήμαρχο Κερατσινίου 

Φρένο στο δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας Λουκά Τζανή και του αντιδημάρχου του Νίκου Οικονομάκη βάζει το Πρωτοδικείο Πειραιά, απειλώντας τους και με χρηματικά πρόστιμα, στην περίπτωση που επιτεθούν, φραστικά ή μη, εναντίον της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Μαράκου. 

Η Μ. Μαράκου κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των δύο ανδρών για αήθεις επιθέσεις της εναντίον της. Χαρακτηριστικές οι σκηνές «απείρου κάλλους» δε διάφορες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου: Απευθυνόμενος στη Μ. Μαράκου, ο Λ. Τζανής της είπε: «Άντε, μωρή πατσαβούρα!». 

Σε άλλη συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος κινήθηκε προς το μέρος της με σκοπό να χειροδικήσει εις βάρος της, με το Λ. Τζανή να της λέει: «Άντε, μωρή, να βρεις κανένα άνδρα», και τον αναπληρωτή δημάρχου να συμπληρώνει τη φράση λέγοντάς της: «Άντε, μωρή αγάμ…….»!!! 

Το Πρωτοδικείο Πειραιά, που δέχθηκε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Μ. Μαράκου, απαγόρευσε στο δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας να μιλούν με τέτοιον αήθη τρόπο για τη δημοτική σύμβουλο, και απειλεί έκαστο με χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και προσωπική κράτηση 20 ημερών για κάθε παράβαση, εάν επαναληφθεί μια τέτοια συμπεριφορά.

Όρισε, δε, προθεσμία 60 ημερών για να ασκήσει η Μ. Μαράκου την τακτική αγωγή εκ της προσβολής της προσωπικότητάς της. Στο επόμενο διάστημα, θα εξεταστεί η αγωγή πια εις βάρος του Λ. Τζανή και του Ν. Οικονομάκη, ενώ πληροφορίες λένε ότι μπορεί η Μ. Μαράκου να κινηθεί για ψευδορκία κατά των συνεργατών του δημάρχου, Π. Καψοκόλη, Ρένας Μόσχου, Ελένης Δαβγιώτη και Νικολέττας Γαβαλά, που κατέθεσαν για να ελαφρύνου τη θέση των κατηγορουμένων. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 19.3.13 από την aftodioikisi.gr στην http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/protodikeio-peiraia-apeili-poinon-sto-vomoloxo-dimarxo-keratsiniou-drapetsonas