19 Απρ 2013

Τολμηρή και ξεκαρδιστική η ομιλία του κ. Moris Williamson

Ο βουλευτής του συντηρητικού Εθνικού Κόμματος της Νέας Ζηλανδίας έδωσε μία εμπνευσμένη, ξεκαρδιστική ομιλία με αφορμή την ψήφιση του γάμου μεταξύ Lbtiq ζευγαριών από το Κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας στις 17 Απριλίου, 2013, κάνοντας τη Νέα Ζηλανδία το 14ο κράτος παγκοσμίως όπου επιτρέπονται οι Lbtiq γάμοι. 

Ο Μωρίς Γουίλιαμσον έδωσε μία από τις πιο εντυπωσιακές ομιλίες υπερασπιζόμενος την ισότητα ενώπιον του νόμου στις 16 Απριλίου, αποστομώνοντας τiς πιο μισαλλόδοξες και ρατσίστριες-ές ψηφοφόρους. Ο βουλευτής δε χάιδεψε αυτιά, αλλά έκανε πράξη τις μεγαλόστομες δηλώσεις που συχνά κάνουν οι πολιτικίνες-οι περί ισότητας, ισονομίας και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Με χιούμορ και καυστικότητα ανταπάντησε στις συνηθισμένες εξωφρενικές κατηγορίες που εξαπολύουν οι ομοερωτοφοβικοί περί καταστροφής του κόσμου έτσι και επιτραπεί ο γάμος των Lbtiq ζευγαριών. 

«Ένας καθολικός παπάς μου είπε ότι υποστήριζα μια αφύσικη πράξη. Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον να το λέει αυτό ένας άνθρωπος που πήρε όρκο αποχής από το σεξ για όλη του τη ζωή», είπε ο Γουίλιαμσον. 

«Επίσης έλαβα μια επιστολή η οποία με προειδοποιούσε ότι θα καώ στην κόλαση στον αιώνα τον άπαντα. Πολύ μεγάλο σφάλμα αυτό, γιατί έχω πτυχίο φυσικής. Χρησιμοποίησα λοιπόν τον θερμοδυναμικό νόμο της φυσικής, συνυπολογίζοντας το βάρος του σώματός μου, την υγρασία του και ούτω καθεξής και υπέθεσα ότι οι κλίβανοι της Κόλασης θα είναι γύρω στους 5000 βαθμούς Κελσίου – οπότε θα καιγόμουν μόνο για 2,1 δευτερόλεπτα. Δε θα το έλεγα αιώνα τον άπαντα». 

Ανταπαντώντας δε στις βουλευτίνες-ές της αντιπολίτευσης ότι αν επιτραπεί ο Lbtiq γάμος θα καταστραφεί ο κοινωνικός ιστός, ο Γουίλιαμσον δήλωσε: «Το μόνο που κάνουμε ψηφίζοντας αυτό το νομοσχέδιο είναι να επιτρέψουμε σε δυο ανθρώπους που αγαπιούνται να αναγνωριστεί αυτή η αγάπη μέσω της πράξης του γάμου. Αυτό είναι το μόνο που κάνουμε. Δεν κηρύσσουμε πυρηνικό πόλεμο σε άλλη χώρα, δεν ξαμολάμε ένα θανατηφόρο ιό που θα αφανίσει τη γεωργία μας για πάντα. Απλώς επιτρέπουμε σε δυο ανθρώπους που αγαπιούνται να συνάψουν γάμο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιες-οι αντιτίθενται σε αυτό». 

Ο βουλευτής πρόσθεσε: «Δίνω μια υπόσχεση σε όλες όσες-ους αντιτίθενται σε αυτό το νομοσχέδιο. Σας εγγυώμαι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ότι αύριο θα ανατείλει ο ήλιος, η έφηβη κόρη σας θα εξακολουθήσει να σας αντιμιλάει επειδή πιστεύει ότι τα ξέρει όλα, το στεγαστικό σας δάνειο δε θα αυξηθεί, δε θα βγάλετε φλύκταινες, πανούκλα ή βατράχια στα γένια. Ο κόσμος θα συνεχίσει κανονικά». 

Ο Γουίλιαμσον αναφέρθηκε επίσης σ’ ένα από τα μηνύματα που έλαβε, το οποίο έγραφε ότι το νομοσχέδιο για την ισότητα γάμου ήταν η αιτία για την πρόσφατη ξηρασία. «Αν με ακολουθείτε στο Τουίτερ, θα δείτε ότι στην εκλογική περιφέρεια της Πακουράνγκα έριχνε καρεκλοπόδαρα. Είδαμε το πιο τεράστιο Lbtiq ουράνιο τόξο στην εκλογική μου περιφέρεια. Δεν μπορεί, είναι σημάδι!» 

Μετά την ψήφιση του νόμου στις 17 Απριλίου, ολόκληρο το Κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας τραγούδησε αυθόρμητα ένα τραγούδι αγάπης των γηγενών κατοίκων Μαόρι Pokarekare Ana, τιμώντας αυτή τη νίκη της πραγματικής ισότητας μπροστά στο νόμο. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 18.4.13 από την politis-news.com στην http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=233540&-V=articles 

Η φωτογραφία είναι το έργο: "Η αγκαλιά" του Paul Delvau