14 Ιουν 2013

Δώδεκα χρόνια κάθειρξη για τους τρεις βιασμούς, στον Εμμανουήλ Αριστόβουλο

Δώδεκα χρόνια κάθειρξη χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα ήταν η συνολική τιμωρία που επέβαλαν χθες τις δικαστίνες-ές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στον Εμμανουήλ Αριστόβουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τρεις βιασμούς αλλοδαπών γυναικών. 

Ο κατηγορούμενος ο οποίος μετράει άλλη μία πενταετή καταδίκη για υπόθεση βιασμού δεν κατάφερε να πείσει ούτε αυτή τη φορά το δικαστήριο για την αθωότητά του. Η δίκη του διεξήχθη έπειτα από αρκετές αναβολές χωρίς την παρουσία των θυμάτων του. 

Αντ' αυτών το δικαστήριο ανέγνωσε τις καταθέσεις τους, στις οποίες περιέγραφαν όσα έζησαν στα χέρια του βιαστή τους. Την πολιτική αγωγή είχαν αναλάβει, μέσω του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, οι δικηγόροι Κωνσταντίνος Κούτρας και Ηλέκτρα Κούτρα, η οποία-ος εκπροσώπησαν τις γυναίκες από την Αυστραλία και τον Καναδά, που είχαν έρθει για διακοπές στη χώρα μας και έπεσαν θύματα βιασμού. 

Υπέρ της ενοχής του δράστη, ο οποίος μετά την καταδίκη του επέστρεψε στη φυλακή, είχε ταχθεί και η εισαγγελέας της έδρας επισημαίνοντας πως τα στοιχεία του κατηγορητηρίου δείχνουν ότι ενεργούσε συστηματικά και μεθοδικά.


Την είδηση την βρήκαμε στις 13.6.13 από την σελίδα tanea.gr στην http://www.tanea.gr/news/greece/article/5023623/12-xronia-katheirksh-gia-toys-treis-biasmoys/#.UbrXwphrdXk.facebook