14 Ιουλ 2013

Υγεία των λεσβιών, μύθοι και πραγματικότητα 4


Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Νόσοι και HIV
Μύθοι: Δύο λεσβίες δεν μπορούν να έχουν-μοιραστούν μια πραγματική σεξουαλική εμπειρία. 
• Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του HIV μεταξύ λεσβιών και αμφισεξουαλικών και μεταξύ λεσβιών και ετερό. 
• Μια λεσβία δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα με άνδρες. 

Πραγματικότητα: Η ύπαρξη της γυναικείας σεξουαλικότητας είναι "πρόσφατη ανακάλυψη" που χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν ο αγώνας για τα δικαιώματα όλων των γυναικών είχε ήδη αρχίσει. Αν οι λεσβίες επωφελήθηκαν επίσης από την σεξουαλική απελευθέρωση, η πεποίθηση ότι δύο λεσβίες δεν μπορούν να μοιραστούν μια πραγματική σεξουαλική εμπειρία, από την άλλη πλευρά, εξακολουθεί να είναι διαδεδομένη. 
Και εκείνες-οι που λένε "το μη σεξ" συνεπάγεται "μη μεταδιδόμενες μολύνσεις" ... 

 • Ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού HIV μεταξύ λεσβιών είναι ισχνός - αλλά πραγματικά εξακολουθεί να υφίσταται. 
Πολλές περιπτώσεις οροθετικών λεσβιών έχουν εντοπιστεί από την αρχή της επιδημίας, αλλά μπορεί καμιά να υποθέσει ότι τα ποσοστά HIV στις λεσβίες εκτιμώνται ως χαμηλά λαμβάνοντας υπόψη την μικρή έρευνα που υπάρχει σχετικά με το θέμα. 
 • Δεν υπάρχει μόνο μία μορφή λεσβιακής σεξουαλικότητας, αλλά πολλές μορφές λεσβιακής σεξουαλικότητας. 
Μερικές λεσβίες δεν αυτοπροσδιορίζονται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία-ταξινόμηση, έχουν ρευστές σχέσεις γυναίκες και άνδρες. Επιπλέον, σε πολλές χώρες, οι γυναίκες, λεσβίες ή όχι, είναι υποχρεωμένες να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά, προκειμένου να επιβιώσουν! 
Ως αποτέλεσμα αυτών των μύθων, μερικές λεσβίες λανθασμένα πιστεύουν ότι δεν μπορούν να μολυνθούν από Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Νόσους ή HIV. 

Αυτές οι λανθασμένες πεποιθήσεις ότι δεν μπορούν να μολυνθούν από ΣΜΝ και HIV είναι λανθασμένες πεποιθήσεις που συμμερίζεται και διαδίδονται από μερίδα του ιατρικού κόσμου

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Νόσοι ΣΜΝ 
Να είστε εξοικειωμένες με το σώμα σας, είναι σημαντικό να είστε εξοικειωμένες με το σώμα σας, ειδικά να είστε ενήμερες για τις αλλαγές, να είστε εξοικειωμένες με τα σεξουαλικά όργανα σας και να ξέρετε τι είναι φυσιολογικό (κολπικές εκκρίσεις, ακόμα και για τις ελάχιστες εκκρίσεις σε ορισμένες περιόδους του έμηνου κύκλου σας) και κάθε ανωμαλία (η εμφάνιση διαφόρων εκκρίσεων, η ύπαρξη οσμής, το μη φυσιολογικό χρώμα, σπυράκια, πληγές ...). 

Να είστε προσεκτικές σε όλες τις αλλαγές, μερικά από τα συμπτώματα μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας ΣΜΝ. 

 Διαφορετικές Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Νόσοι 
Υπάρχουν διάφορα είδη των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νόσων που περνούν μέσω των σεξουαλικών υγρών ή μέσω του αίματος (είτε μέσω μιας πληγής ή κατά τη διάρκεια της περιόδου). 
Αν δύο λεσβίες δεν χρησιμοποιούν προφύλαξη κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορούν να μεταδώσουν η μία στην άλλη τον ιό HIV ή άλλες σεξουαλικώς μεταδιδόμενες νόσους (π.χ.: χλαμύδια, HPV, σύφιλη). 

Τα συμπτώματα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νόσων 
Τα ακόλουθα συμπτώματα συχνά συνδέονται με σεξουαλικώς μεταδιδόμενες νόσους: 
Κάψιμο, φαγούρα, ή κονδυλώματα γύρω από το σεξουαλικό όργανο ή τον πρωκτό 
Κολπικές εκκρίσεις που είναι περισσότερες από το σύνηθες, που έχουν χρώμα ή άσχημη οσμή 
Πόνοι ή αίσθηση κολπικής φλόγωσης-καψίματος κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ Αίσθηση φλόγωσης-καψίματος κατά την ούρηση 
Ασυνήθιστοι πόνοι στο κάτω μέρος του στομάχου σας, αιμορραγία εκτός της περιόδου σας, κύστες - κυρίως γύρω από τη βουβωνική χώρα - και πυρετός. 

Ο HIV είναι ο ιός που είναι υπεύθυνος για το σύνδρομο επίκτητης ανοσοανεπάρκειας (AIDS). 
Ο HIV μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και μπορεί τελικά να οδηγήσει στο θάνατο των μολυσμένων προσώπων. Αντιμετωπίζεται επαρκώς, όσες μάχονται τον HIV μπορούν να βρουν κάποια ανοσοποίηση που τις επιτρέπει να αποφύγουν να μολυνθούν από ευκαιριακές λοιμώξεις. 
Παρά τις αδιαμφισβήτητες προόδους της ιατρικής τις τελευταίες αρκετές χρονιές, ακόμα δεν μπορεί να θεραπεύσει το HIV. 

Οι οροθετικές εξακολουθούν να υπόκεινται σε διακρίσεις με βάση το φόβο ότι μπορεί να μεταδώσουν HIV (AIDS Φοβία). 

O HIV δεν μεταδίδεται: 
• μέσω της χειραψίας 
• μέσω του ιδρώτα και των δακρύων 
• μέσω τσιμπήματος εντόμων 
• μέσω των καθισμάτων της τουαλέτας 
• με το κολύμπι στις δημόσιες πισίνες 
• με την ανταλλαγή τροφίμων 
• με τη κοινή χρήση πλυντηρίου, των πετσετών ή του τηλεφώνου κάποιας που έχει μολυνθεί. 


Βρίσκεστε στο Δ' μέρος αν θέλετε να βρεθείτε στο Ε' μέρος πατήστε εδώ

Την είδηση την βρήκαμε στις 4.7.13 και την μεταφράσαμε από την ilga.org στην http://old.ilga.org/health/ILGA_Lesbians_Health_Myths_Realities_EN.pdf 

Το γράμμα με τον αστερίσκο είναι δικό μας
Η γυναικεία σεξουαλικότητα προϋπήρξε από της υπάρξεως του ανθρώπινου είδους, σε διάφορες περιόδους της Ιστορίας γίνεται περισσότερο ή λιγότερο εμφανής. Η χρήση των ντίλντο (έχουμε εικόνες από φαλικά αγάλματα και ντίλντο) και η αυτοικανοποίηση είναι αρχαία. Στην νεώτερη Ιστορία απλώς δεν γινόταν λόγος δημόσια ως μια συνθήκη της γυναίκας και ήταν οι λεσβίες που έκαναν εκτενή συζήτηση για την σεξουαλικότητα περίπου από το 1960 και μετά, οι ετερό γυναίκες έβλεπαν και πολλές από αυτές συνεχίζουν να βλέπουν την σεξουαλικότητα συνδεμένη μόνο με την διείσδυση, την ικανοποίηση του άνδρα και την εγκυμοσύνη. Η ανυπαρξία οργασμού είναι μια ένδειξη πως οι ετερό γυναίκες ακόμη σήμερα είτε αγνοούν είτε δεν διεκδικούν τον οργασμό. Οι λεσβίες μίλησαν για την αυτοικανοποίηση, τον οργασμό και την διεκδίκησή τους, οι ίδιες έφεραν την συζήτηση στη δημόσια σφαίρα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα ως αυθύπαρκτης κ ανεξάρτητης από την εγκυμοσύνη και ως δικαίωμα. Ένα από τα θέματα "πολέμου" μεταξύ λεσβιών και ετερό ήταν και είναι ο κλειτοριδικός και ο κολπικός οργασμός