2 Ιουλ 2013

Πινελόπη Πουλή: Η υπασπίστρια που καταρρίπτει τα στερεότυπα


Η Φώφη Γεννηματά προσπαθώντας να περάσει μήνυμα μέσα από τη σημειολογία των κινήσεών της διάλεξε την πρώτη γυναίκα υπασπίστρια στην ιστορία, την Πινελόπη Πουλή. 

Αποφασίζοντας μέσα από τα βιογραφικά και με σαφή διάθεση υπερβάσεων η πρώτη γυναίκα υφυπουργός Άμυνας πήρε στο πλευρό της μια γυναίκα με διεθνή σταδιοδρομία. 

Η υπασπίστρια της είναι η Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού. 
Η κ. Γεννηματά, ζήτησε από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη μια γυναίκα για τη θέση της υπασπίστρια και εκείνος, όπως αναφέρει η onalert, κατέληξε στην Πλωτάρχη Πηνελόπη Πουλή ΠΝ, η οποία είναι Αξιωματικός Νοσηλευτικής, με πτυχίο αυτοδύτισας της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, έχει ειδίκευση στην καταδυτική ιατρική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω σε καθήκοντα Νοσηλευτικής από τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Karolinska της Σουηδίας και του Σαν Φρανσίσκο των Ην. Πολιτειών. 

Στην Ελλάδα παράλληλα, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχίο που έλαβε ενώ ήταν κανονικά στην Υπηρεσία. 
Τέλος η Πλωτάρχης είναι και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχοντας παρουσιάσει την εργασία της με θέμα «Πολιτικές Υγείας στις χώρες-μέλη της ΕΕ και στις διεθνείς Οργανώσεις του ΟΗΕ και της ΠΟΥ». 


Την είδηση την βρήκαμε στις 2.7.13 από την the insider.gr στην http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=28058:pinelopi-poyli-i-ypaspistis-poy-katarriptei-ta-stereotypa&catid=68:people&Itemid=48