18 Δεκ 2013

Οι Ην. Πολιτείες στέλνουν δυο λεσβίες να τις εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ρωσίας


Ψυχροπολεμικό κλίμα ΗΠΑ-Ρωσίας ενόψει Σότσι, με αφορμή την «διαφορετικότητα, την αποφασιστικότητα και την συλλογικότητα» των Lbtiq.

Η ΗΠΑ, αποφάσισαν να «πικάρουν» τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς στέλνουν ως επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής στην τελετή έναρξης-λήξης των αγώνων δύο ανοιχτά δηλωμένες λεσβίες αθλήτριες!

Η αμερικανική κυβέρνηση που στέλνει την Μπίλι Τζιν Κινγκ Billie Jean King (πρώην πρωταθλήτρια του τένις που θεωρείται θρυλική) και την Κέιτλιν Κόου (αθλήτρια του χόκεϊ επί πάγου) να ηγηθούν της αποστολής των ΗΠΑ στους αγώνες, θέλει να μποϊκοτάρει ως ένδειξη διαμαρτυρίας τον Ρώσο Πρόεδρο που βλέπει με όχι καλό μάτι τις Lbtiq.

Μάλιστα ούτε ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα, δεν πρόκειται να παραστεί στους αγώνες, ενώ σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου επισημαίνεται ότι η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να δείξει τη «διαφορετικότητα, την αποφασιστικότητα και της ελευθερίας αυτοκαθορισμού τoυ σεξουαλικού προσανατολισμού» που υπάρχουν στο πνεύμα και στον τρόπο σκέψης των Ην.Πολιτειών. 

Η ΔΟΕ που ανησυχεί για την άσχημη τροπή που έχει πάρει το όλο θέμα, έστειλε ήδη επιστολή στις αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες του Σότσι, υπενθυμίζοντάς τις τον Κανονισμό "50" της Ολυμπιακής Χάρτας, που απαγορεύει διαδηλώσεις σε έδαφος όπου τελούνται Αγώνες. 

Ο ίδιος ο Γερμανός πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι οι ρωσικές αρχές θα πρέπει να δημιουργήσουν ειδικά προστατευμένες ζώνες, «όπου ο κόσμος θα μπορεί να διαδηλώσει υπέρ ή κατά οτιδήποτε». 

Από την πλευρά του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, διαβεβαίωσε τη ΔΟΕ ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διάκριση διάκριση ή τιμωρία εις βάρος αθλήτριας-τή που θα εκφράσει τη σεξουαλικότητά της κατά τη διάρκεια των αγώνων.


Την είδηση την βρήκαμε στις 18.12.13 από την  enet.gr στην www.enet.gr/?i=news.el.article&id=405469