22 Μαρ 2014

Οι πρώτες διώξεις εναντίον ανδρών για κλειτοριδεκτομή


Για πρώτη φορά οι Αρχές της Αγγλία απήγγειλαν κατηγορίες για ακρωτηριασμό σεξουαλικών σεξουαλικών οργάνων σε βάρος δύο ανδρών, από τους οποίους ο ένας είναι γιατρός. 

Η πρακτική είναι παράνομη στην Αγγλία από το 1985, μέχρι σήμερα όμως δεν είχαν ασκηθεί διώξεις. 

Γιατρός του νοσοκομείου Γουίτινγκτον θεωρείται ύποπτος ότι προχώρησε τον Νοέμβριο του 2012 σε κλειτοριδεκτομή μιας ασθενούς που είχε μόλις γεννήσει. 

«Εκτιμώ πως υπάρχουν αρκετές ενδείξεις και πως είναι προς το συμφέρον του κοινού να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του δρ Ντανούν Νταρμασένα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Άλισον Σόντερς. 

Η δεύτερη δίωξη αφορά έναν δεύτερο άνδρα ο οποίος δεν εργάζεται σε ιατρικό περιβάλλον και η σχέση του με την ασθενή δεν διευκρινίσθηκε. Και οι δύο θα εμφανισθούν ενώπιον δικαστηρίου στις 15 Απριλίου στο Λονδίνο. 

Η μέγιστη ποινή που προβλέπεται είναι κάθειρξη 14 ετών. 

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), πάνω από 125 εκατομμύρια νεαρά κορίτσια και γυναίκες είναι θύματα ακρωτηριασμού των σεξουαλικών οργάνων σε 29 χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. 

Η πρακτική αφορά στον πλήρη ή μερικό ακρωτηριασμό των εξωτερικών σεξουαλικών οργάνων για πολιτιστικούς ή θρησκευτικούς λόγους.


Την είδηση την βρήκαμε στις 21.3.14 από την εφημερίδα Τα Νέα στην 
http://www.tanea.gr/news/world/article/5100212/bretania-prwtes-diwkseis-gia-th-barbarh-kleitoridektomh/