3 Μαΐ 2014

Οργή για την απόρριψη λεσβιακής παιδοθεσίας στη Γαλλία


Οργή αφ' ότου δικαστήριο απέριψε λεσβιακή παιδοθεσία στη Γαλλία

Οργανώσεις για τα δικαιώματα των λεσβιών στη Γαλλία έχουν εκφράσει την οργή τις αφ' ότου το δικαστήριο εμπόδισε ένα λεσβιακό ζευγάρι Γαλλίδων να παιδοθετήσει ένα βρέφος. 


Το αγόρι, σήμερα είναι τεσσάρων ετών, είχε συλληφθεί με ιατρική γονιμοποίηση στη μία γυναίκα από τις δύο του λεσβιακού ζευγαριού στο Βέλγιο. 

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, η διαδικασία αυτή δεν είναι ανοικτή σε λεσβιακά ζευγάρια. Ο δικαστής δήλωσε ότι ο νόμος είχε παραβιαστεί. 

Η Γαλλία νομιμοποίησε το γάμο των λεσβιών σχεδόν μία χρονιά πριν. 
Η απόφαση του δικαστή των Βερσαλλιών “είναι λεσβοφοβική", δήλωσε η ADFH, μια οργάνωση που αντιπροσωπεύει τις lbtiq γονείς. 

Η ADFH είπε πως η γαλλική νομοθεσία απέτυχε να προστατεύσει τα δικαιώματα του παιδιού. 

Η ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των λεσβιών, Nathalie Allain-Djerrah της οργάνωσης Enfants d'Arc-en-ciel (Rainbow Children), δήλωσε ότι η απόφαση «δείχνει, με ένα προφανή και βίαιο τρόπο το πώς εξακολουθεί να υπάρχει ανισότητα μεταξύ των παιδιών των λεσβιών γονέων και των ετεροφυλόφιλων γονέων". 

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, σε παρόμοιες περιπτώσεις τα γαλλικά δικαστήρια επέτρεψαν στα λεσβιακά ζευγάρια να παιδοθετήσουν βρέφη αφ' ότου ο γάμος των λεσβιακών ζευγαριών νομιμοποιήθηκε. 

Ο νόμος του γάμου των λεσβιακών ζευγαριών της Γαλλίας νομιμοποίησε επίσης την παιδοθεσία από λεσβίες. 
Οι αντίπαλες-οι οργάνωσαν μεγάλα συλλαλητήρια εναντίον του νόμου αλλά ο Πρόεδρος Francois Hollande υπέγραψε το “Taubira" νομοσχέδιο σε νόμο, μετά από μήνες έντονων αντιπαραθέσεων. 


Την είδηση την βρήκαμε 2.5.14 και την μεταφράσαμε από την bbc.com στην http://www.bbc.com/news/world-europe-27257055