22 Ιουλ 2014

Η Marina Mironova και η Oksana Timofeyeva νυμφεύθηκαν και ζητούν άσυλο στην Αργεντινή

Ζευγάρι λεσβιών από την Ρωσία αιτήθηκε άσυλο στο Μπουένος Άιρες αφ' ότου νυμφεύθηκε. 

Δύο νύφες στη Ρωσσία νυμφεύθηκαν στην πρωτεύουσα της Αργεντινής και στη συνέχεια ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα, αναφέροντας πως θα δεχτούν διώξεις αν γυρίσουν στη χώρα καταγωγής τις, σύμφωνα με την LGBT Ομοσπονδία της Αργεντινής. 

Η Marina Mironova και η Oksana Timofeyeva είπαν ότι επέλεξαν την Αργεντινή, επειδή ήθελαν να ζήσουν "ελεύθερα και με ασφάλεια". Πιστεύουν ότι η χώρα της Λατινικής Αμερικής μπορεί να τις εγγυηθεί μια τέτοια ζωή. 

Η Verdu Castrosin, αντιπροεδρίνα της FALGBT, δήλωσε ότι το ζευγάρι έκανε τις πρώτες διαβουλεύσεις με την οργάνωση στα τέλη του 2012, λίγο μετά την ψήφιση του νόμου της Ρωσίας που απαγορεύει την προώθηση των μη παραδοσιακών σεξουαλικών προσανατολισμών σε ανήλικες. 

Η Castrosin θρήνησε το γεγονός ότι οι νόμοι της Ρωσίας που αφορούν τις σεξουαλικές μειονότητες "γίνονται όλο και πιο ακραίοι", ανέφερε η σελίδα ειδήσεων της Αργεντινής Lavanguardia.com. 

Οι δύο λεσβίες δήλωσαν ότι επέλεξαν να μεταναστεύσουν, επειδή είχαν υποστεί διακρίσεις για τον σεξουαλικό τις προσανατολισμό, είπε η Castrosin, προσθέτοντας ότι οι διακρίσεις αυξήθηκαν και έγιναν πιο έντονες μετά την ψήφιση του αμφισβητίσιμου νόμου το 2012. 

Καμία από τις γυναίκες δεν μιλά ισπανικά ή αγγλικά και εξακολουθούν να έχουν έναν 16χρονο στη χώρα καταγωγής τις. Δεν έχει ξακαθαριστεί εάν θα ζητήσει και αυτός άσυλο. 

Η Mironova και η Timofeyeva είναι το πρώτο λεσβιακό ζευγάρι από την Ρωσία που νυμφεύθηκε σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 17.7.14 και την μεταφράσαμε από την the moscow times στην http://www.themoscowtimes.com/news/article/russian-lesbian-couple-requests-asylum-in-buenos-aires-after-getting-hitched/503583.html 

Στην φωτογραφία είναι η Marina Mironova και η Oksana Timofeyeva