17 Αυγ 2014

Δελτίο Τύπου: Λεσβοφοβική επίθεση στην Περαία Θεσσαλονίκης

Δελτίο Τύπου

Λεσβοφοβική επίθεση στην Περαία Θεσσαλονίκης 

Στις 14 Αυγούστου 2014 δύο άνδρες επιτέθηκαν σε ένα ζευγάρι λεσβιών, ο ένας εκ των δύο κτύπησε τις δυο λεσβίες με μπουνιές κ κουτουλιές στο κεφάλι κυρίως, και την μία από τις δύο την έριξε στο έδαφος με το κεφάλι, το οποίο θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για την ίδια (όπως η δικήγορος τις μας ενημέρωσε). 
Οι δυο γυναίκες περπατούσαν απλώς χέρι-χέρι, αλλά αυτό δεν χώρεσε στο μυαλό των δύο ανδρών, δυο γυναίκες μαζί, να δείχνουν την αγάπη τις η μία στην άλλη. 
Οι λεσβίες θύματα λεσβοφοβικής βίας είναι πάρα πολύ δύσκολο να ακολoυθήσουν τις διόδους προς τη δικαιοσύνη, καθώς προσκρούουν συνέχεια σε ανδροκρατούμενους κλάδους χωρίς σχετική εκπαίδευση και βαθιές πατριαρχικές συνειδήσεις φέρουσες τις γνωστές προκαταλείψεις εναντίον των λεσβιών. 
Ως εκ τούτου ωθούνται συνεχώς στο περιθώριο με καταλυτικές συνέπειες για την υγεία τους, ψυχική και σωματική. 

Οι δύο λεσβίες όμως βρήκαν τη δύναμη και κατέθεσαν άμεσα μήνυση κατά αγνώστων κ κατευθύνθηκαν σε νοσοκομείο για εξετάσεις. 
Ο ιατροδικαστής δήλωσε πως θα τις δεχτεί από Δευτέρα 18 Αυγούστου λόγω της τριήμερης αργίας! 

Τα εμπόδια που υψώνονται απέναντι στις λεσβίες όσον αφορά τις καταγγελίες για τη βία που υφίστανται, καταπατούν το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα της ισοτιμίας απέναντι στο νόμο, της προστασίας από τη βία και, ακόμα πιο σημαντικό, την πρόσβαση στη δικαιοσύνη όπως φάνηκε με την αναβολή της ιατροδικαστικής εξέτασης. 

Καταγράφουμε κάθε περιστατικό βίας και καλούμε την κυβέρνηση ως καθ' ύλην αρμόδια αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα να ψηφίσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο χωρίς άλλη αναβολή, συμπεριλαμβάνοντας τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα κοινωνικού φύλου. 

Καλούμε την αστυνομία να αντιμετωπίζει χωρίς διακρίσεις παρόμοιες συμπεριφορές μίσους. 

Απαιτούμε να διωχθεί άμεσα ο ιατροδικαστής που παρέπεμψε την εξέταση τρείς μέρες μετά. 


Για τις Lesb.Equal-Λεσβίες για την Ισότητα
Ευαγγελία Βλάμη