1 Σεπ 2014

H oικογένεια της Christina Fonthes την κρατά όμηρο επειδή είναι λεσβία


Η Christina Fonthes, λεσβία ακτιβίστρια υπέρ των LGBT ζει το τελευταίο διάστημα σε κατάσταση ομηρίας από την ίδια της την οικογένεια. 

Την έχουν φυλακίσει με σκοπό να θεραπεύσουν την λεσβιοσύνη της. Σύμφωνα με της πληροφορίες της Τelegraph, ενώ βρισκόταν για οικογενειακές διακοπές στην Κινσάσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό από όπου και κατάγεται, η μητέρα της έκλεψε το διαβατήριο της και την εμποδίζει να επιστρέψει στην Αγγλία. 

Όλα ξεκίνησαν να γίνονται γνωστά έπειτα από την έκκληση βοήθειας που έκανε η 27χρονη μέσω Twitter στην οποία ζητούσε από τις φίλες και συναδέλφισες-ους να συνδράμουν στην απελευθέρωσή της. 

Όπως ενημέρωσε η 27χρονη Αγγλίδα, οι γονείς την μετέφεραν σε κάποιον οργανισμό που ισχυρίζεται πως θεραπεύει την λεσβιοσύνη. Η συντρόφισά της ανέφερε πως η οικογένειά της δυσαρεστήθηκε από όταν η Christina Fonthes εκ-δήλωσε δημόσια πως είναι λεσβία και άρχισε να ασχολείται με τον ακτιβισμό. Δήλωσε επίσης πως η Christina βρίσκεται εκεί παρά τη θέλησή της και εξιστόρησε πως αρχικά την κρατούσαν όμηρη στο σπίτι μιας θείας της. 

Με κάποιο τρόπο η Φόντες κατάφερε να πάει στην αγγλική Πρεσβεία και ζήτησε νομικές συμβουλές και οδηγίες για το πώς μπορεί να φύγει από την Αφρική. Όταν έφυγε από την πρεσβεία συνελήφθη και οι αρχές την παρέδωσαν στην μητέρα της που την είχε δηλώσει αγνοούμενη στην αστυνομία. 

Οι φίλες της δηλώνουν πως η 27χρονη κινδυνεύει και ξεκίνησαν την διαδικτυακή καμπάνια στο Τwitter την οποία όμως σύντομα απέσυραν για τη δική της ασφάλεια, φοβούμενες πως η δημοσιότητα θα μπορούσε να εξοργίσει την οικογένειά της. 

Η Christina Fonthes βρίσκεται στην Κινσάσα από τις 11 Αυγούστου και ένα από τα tweets της πριν το περιστατικό ανέφερε πόσο σκληρή ήταν η οικογένειά της. 

Σύμφωνα με την Daily Beast την υπόθεση παρακολουθεί στενά το αγγλικό Προξενείο το οποίο ενημερώνει τις αρχές στο Λονδίνο. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 30.8.14 από την iefimerida.gr στην http://www.iefimerida.gr/node/168398#ixzz3C2bm26HJ