9 Νοε 2015

Δελτίο Τύπου: Σύμφωνο Συμβίωσης στην Ελλάδα;


Δελτίο Τύπου                           Αθήνα 9.11.2015

Σήμερα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η πρόταση για το σύμφωνο συμβίωσης έτσι ξεκινά η δημόσια διαβούλευση του. 

Να θυμήσουμε πως πριν δύο χρόνια το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - ΕΔΑΔ είχε καταδικάσει την Ελλάδα για την διάκριση που η χώρα ακόμη εφαρμόζει προς τις Lbtiq, απαγορεύοντας ουσιαστικά να έχουν πρόσβαση σε μια νομική αναγνώριση της ερωτικής σχέσης τους τα Lbtiq ζευγάρια, στην υπόθεση "Βαλλιανάτος".

Το 2004 ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Νίκος Αλιβιζάτος είχε πρώτος προτείνει ένα νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης που όμως δεν είχε τύχη παρά το ότι έστω κ πετσοκομένο είχε παρουσιαστεί στην Βουλή από το ΠΑΣΟΚ όπου και απορίφθηκε, στην συνέχεια υπήρξε η εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθώς κ θέσεις των κομμάτων συνήθως μετά από ερωτήσεις Lbtiq Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Lbtiq ομάδων ή πρωτοβουλιών.

Τέλος υπενθυμίζουμε πως ο κ. Τσίπρας το 2005 υποψήφιος για Δήμαρχος της Αθήνας τότε και τώρα Πρωθυπουργός είχε δηλώσει δημόσια πως αν γίνει δήμαρχος θα νομιμοποιήσει το γάμο μεταξύ Lbtiq ζευγαριών, βεβαίως σήμερα πια δειλάειλά μόλις που κατεβάζει πρόταση συμφώνου συμβίωσης, περιμένουμε να φτάσει στη Βουλή κ να ψηφισθεί.


Ως ισότιμη αναγνώριση των Lbtiq θεωρούμε τον πολιτικό γάμο και έως ότου εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα και για τα Lbtiq ζευγάρια, οι λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές και τρανς θα παραμένουμε πολίτισες-ες δεύτερης κατηγορίας.

Μπορείτε να διαβάσετε την πρόταση συμφώνου συμβίωσης αλλά και να πάρετε μέρος στην δημόσια διαβούλευση πατώντας εδώ



Για τις Lesb.Equal
Lesbian For Equality