19 Νοε 2015

Απόφαση για την ισότητα του γάμου του Δικαστή Posner 13

Έχει εκτιμηθεί πως πάνω από 200.000 Αμερικανόπουλα (3.000 περίπου στην Ιντιάνα και περίπου ο ίδιος αριθμός στο Wisconsin) ανατρέφονται από Lbtiq πρόσωπα, λεσβιακά ζευγάρια κυρίως. Gary J. Gates, "LGBT Γονείς στις Ηνωμένες Πολιτείες” 3 (Williams Institute, UCLA Νομική Σχολή, Φεβρουάριος 2013),  Gates, "Lbtiq Ζευγάρια στην Ιντιάνα: Μια Δημογραφική Σύνοψη (Williams Institute, UCLA Νομική Σχολή, 2014), Gates, "Lbtiq Ζευγάρια στο Ουισκόνσιν: Μια Δημογραφική Έρευνα (Williams Institute, UCLA Νομική Σχολή, Αυγ 2014). Με τις δημογραφικές έρευνες του Gary Gates διαπστώνεται ότι οι δημογραφικές έρευνες μεταξύ των ζευγαριών που έχουν παιδιά, τα λεσβιακά ζευγάρια είναι πέντε φορές πιο πιθανό να ανατρέφουν παιδοθετημένα παιδιά από ότι τα ετερό ζευγάρια στην Ιντιάνα, και δυόμισι φορές περισσότερες πιθανότητες, από ότι τα ετερό ζευγάρια στο Wisconsin.  

Εάν το γεγονός ότι οι γονείς ενός παιδιού είναι νυμφευμένες ενισχύει τις προοπτικές του παιδιού για μια ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή, όπως η Ιντιάνα πιστεύει όχι χωρίς λόγο, αυτό πρέπει να ισχύει είτε οι γονείς του παιδιού είναι φυσικές-οί είτε είναι θετές-οι. Η υπεράσπιση της πολιτείας μάς λέει ότι "το νόημα των παροχών-οφελημάτων και της προστασίας του γάμου ενθαρρύνει το περιβάλλον ανατροφής παιδιών στο οποίο παράλληλα οι γονείς φροντίζουν τα βιολογικά παιδιά τις-τους". Γιατί ο προσδιορισμός "βιολογικά"; Η Πολιτεία αναγνωρίζει πως η οικογένεια είναι και για την ανατροφή των παιδιών και όχι μόνο για την παραγωγή τις-τους. Ο προσδιορισμός δεν εξηγεί γιατί το "νόημα των παροχών-οφελημάτων και της προστασίας του γάμου" είναι ανεφάρμοστες σε ένα ζευγάρι που παιδοθέτησε ως διακριτές παροχές-οφελήματα από τα βιολογικά παιδιά.

 
Είναι πιο πιθανό οι έγγαμες Lbtiq να θέλουν να παιδοθετήσουν από ό,τι οι άγαμες, επειδή στις πολλές Πολιτειακές και Ομοσπονδιακές παροχές-οφελήματα μόνο οι έγγαμες έχουν δικαίωμα. Και ο Lbtiq γάμος βελτειώνει τις προοπτικές των ανεπιθύμητων παιδιών με την αύξηση του αριθμού και των πόρων των πιθανών θετών γονιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα Lbtiq ζευγάρια είναι πιο πιθανό παιδοθετήσουν ορφανά, ακηδεμόνευτα παιδιά από ό,τι τα ετερό ζευγάρια.
Gates, "LGBT Γονείς στις Ηνωμένες Πολιτείες", παραπάνω, στο 3. Από το 2011, υπήρχαν περίπου 400.000 αμερικανόπουλα σε ορφανοτροφεία, από τα οποία τα 10.800 στην Ιντιάνα και περίπου 6.500 στο Ουισκόνσιν. Γραφείο Παιδιών, Τμήμα Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών Ην. Πολιτειών, "Πόσα Παιδιά είναι σε Ορφανοτροφεία στις Ην. Πολιτείες, ΣτηνΠολιτεία μου; .

 
Επίσης, όσο πιο πρόθυμες, να παιδοθετήσουν, υπάρχουν, τόσο λιγότερα παιδιά, όχι μόνο θα είναι ορφανά, ακηδεμόνευτα ή θα ανατρέφονται από άγαμες μητέρες αλλά και λιγότερες αμβλώσεις, θα υπάρξουν.


Φροντίζοντας ένα μωρό υπό όρους και θέτωντας το μωρό για παιδοθεσία είναι μια εναλλακτική λύση στην άμβλωση για μια έγκυο γυναίκα που νομίζει ότι ως ανύπαντρη μητέρα δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει με το μωρό. Η κοινότητα "Υπέρ της Ζωής" 1 το αναγνωρίζει αυτό. Δείτε, για παράδειγμα, Μαθήτριες για τη Ζωή των Ην. Πολιτειών, "Παιδοθεσία, μια Άλλη Επιλογή": "Μπορεί να υπάρχουν φορές που μια μητέρα αντιμετωπίζει μια εκτός προγράμματος εγκυμοσύνη. Μπορεί αυτή να αισθάνεται εντελώς χωρίς εξοπλισμό ως γονέας προς το παιδί της. Μπορεί να νιώθει πως η μόνη επιλογή της είναι να σκοτώσει το αγέννητο παιδί της. Η κοινότητα "Υπέρ της Ζωής" μεριμνά για τις ζωές, βοηθώντας τις γυναίκες θέσουν το μωρό ή το παιδί τις για παιδοθεσία. Είναι σημαντικό να δείξουμε στις γυναίκες στην πανεπιστημιούπολη σας ότι η παιδοθεσία μπορεί να είναι η απάντηση σε όλους τους φόβους τις" (η υπογράμμιση στο πρωτότυπο).


Βρίσκεστε στο ΙΓ' μέρος για να βρεθείτε ΙΔ' μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 4.9.2014 και την μεταφράσαμε από την https://38.media.tumblr.com/8532fff79925c630d5c361560cf8f717/tumblr_njxejpmnrT1s2yegdo1_r1_400.gif  

1 Πρόκειται για μια κοινότητα η οποία είναι κατά της άμβλωσης κ θεωρεί πως το έμβρυο είναι αγέννητο παιδί, κάτι που δεν είναι αποδεκτό από την ιατρική κοινότητα. Υποστηρίζει την παιδοθεσία στο βαθμό που το παιδί είναι αποτέλεσμα ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και αφορά ανήλικη μητέρα κυρίως.