19 Νοε 2015

Απόφαση για την ισότητα του γάμου του Δικαστή Posner 16

(Σχετικά με τη στάση των επιχειρήσεων στην Ιντιάνα και το Ουισκόνσιν στον Lbtiq γάμο, δείτε , π.χ., τον Nick Halter, "Στοχευμένα Αρχεία Εγγράφων Δικαστηρίων που Στηρίζουν τον Lbtiq γάμο στην Ιντιάνα και στο Ουισκόνσιν - Target FilesCourt Papers Supporting Same-Sex Marriage in Wisconsin and Indiana", 5 Αυγούστου 2014). 

Η νομική επιστολή Ουισκόνσιν στην υπεράσπιση της απαγόρευσης του Lbtiq γάμου υιοθετεί την αιτιολόγηση της Ιντιάνα για τις ("ανεπιθύμητες γεννήσεις"), αλλά δεν την ενισχύει. Οι "ανεπιθύμητες γεννήσεις" είναι η αιτία για την απαγόρευση του Lbtiq γάμου, όπως στην Ιντιάνα, που υπονομεύεται από την εξαίρεση "πρώτων ξαδελφιών" - αλλά, ως ένα νομικό ζήτημα τουλάχιστον, ένα ακόμη ευρύτερο: "Δεν θα μπορεί να συναφθεί γάμος ... μεταξύ προσώπων που είναι κοντινές-οι συγγενείς τα δεύτερα ξαδέλφια παραμένουν εκτός γάμου που μπορεί να συναφθεί μεταξύ πρώτων ξαδελφιών όταν μια γυναίκα έχει συμπληρώσει την ηλικία των 55 ετών ή όταν το άλλο συμβαλλόμενο μέρος, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για άδεια γάμου, υποβάλει ένορκη κατάθεση υπογεγραμμένη από γιατρίνα όπου δηλώνεται ότι κάθε συμβαλλόμενο μέρος είναι μόνιμα υπογόνιμο". Wis. Stat. § 65.03(1). Η νομοθεσία του γάμου της Ιντιάνα, όπως γνωρίζουμε, επιτρέπει τους γάμους πρώτων ξαδελφιών, αν τα δύο ξαδέλφια είναι τουλάχιστον 65 ετών. Αλλά-και εδώ είναι το ξεκίνημα-της Ιντιάνα προφανώς ως ζήτημα διεθνούς αβροφροσύνης θα αναγνωρίζει κάθε νόμιμο γάμο εφόσον συναφθεί, επομένως και (καθώς ένα δικαστήριο Ιντιάνα έχει την απόφαση) τους γάμους των πρώτων ξαδελφιών που συνάφθηκαν στο Tennessee, μια Πολιτεία που δεν θέτει κανέναν περιορισμό σε τέτοιους γάμους. Δείτε: Tenn. Code Ann. § 36-3-101, υπόθεση “Mason κατά Mason”, 775 N.E.2d 706, 709 (Ind. App. 2002). Η Ιντιάνα δεν προσπάθησε να μας εξηγήσει τη λογική της αναγνώρισης γάμου γόνιμων πρώτων ξαδελφιών (απαγορεύονται στην Ιντιάνα) που τυχαίνει να συνάφθηκε σε Πολιτείες οι οποίες επιτρέπουν τέτοιους γάμους, αλλά να αρνείται, λόγω της τροποποίησης του 1997, να αναγνωρίσει τους Lbtiq γάμους (απαγορεύονται επίσης στην Ιντιάνα) που συνήφθησαν σε Πολιτείες που τους επιτρέπουν. Αυτή υπονοεί εχθρότητα ενάντια στον Lbtiq γάμο, καθώς περαιτέρω, υπονοεί την κρατική ανικανότητα να δώσει ένα εύλογο επιχείρημα για την άρνηση της αναγνώρισης του Lbtiq γάμου.


Αλλά επιστρέφουμε στο Ουισκόνσιν, το οποίο δίνει τέσσερα δικά του επιχειρήματα κατά ενός τέτοιου γάμου: Πρώτον, ο περιορισμός πως ο ετερό γάμος είναι παραδοσιακός και η παράδοση είναι μια έγκυρη βάση για τον περιορισμό των νόμιμων δικαιωμάτων. Δεύτερον, οι συνέπειες του να επιτραπεί ο Lbtiq γάμος δεν μπορούν να προβλεφθούν και ως εκ τούτου μια Πολιτεία θα πρέπει να επιτρέπεται να κινηθεί με προσοχή, δηλαδή, να μην κάνει τίποτα, το Wisconsin δεν σημαίνειότι προτίθεται να λάβει μέτρα προς την κατεύθυνση που τελικά θα εγκρίνει τον εν λόγω γάμο. Τρίτον, κατά πόσον η απόφαση να επιτρέψει ή να απαγορεύσει τον Lbtiq γάμο θα πρέπει να επαφίεται στη δημοκρατική διαδικασία, δηλαδή στη νομοθετική εξουσία και στο εκλογικό σώμα. Και τέταρτον, ο Lbtiq γάμος είναι ανάλογος προς τις επιπτώσεις στο διαζύγιο κοινή συναινέσει, το οποίο, η Πολιτεία επιχειρηματολογεί, πως καθιστά το γάμο εύθραυστο και αναξιόπιστο, αν και φυσικά το Ουισκόνσιν έχει το διαζύγιο κοινής συναίνεσης, και είναι εκπληκτικό ότι ο βοηθός της γενικής εισαγγελέας της πολιτείας, ο οποίος υπερασπίστηκε την έφεση της Πολιτείας, θα μπορούσε να καταστήσει σκουπίδια το δίκαιο της ίδιας του της Πολιτείας. Ο ισχυρισμός, που χτίστηκε από την αναλογία του διαζυγίου κοινής συναίνεσης και κατέπεσε λογικά στην νομική επιστολή της Πολιτείας Ουισκόνσιν σε αυτό το δικαστήριο - αλλά ο βοηθός Γενικής Εισαγγελέα δεν μπορούσε να αντισταθεί στην αναβίωση του στην αγόρευσή του- είναι πως, καθώς η Πολιτεία το είχε θέσει στoυς ισχυρισμούς της στο περιφερειακό δικαστήριο, ότι επιτρέποντας τον Lbtiq γάμο δημιουργεί τον κίνδυνο της "μετατόπισης της κατανόησης της κοινωνίας για το γάμο από έναν κατά μεγάλο βαθμό παιδο-κεντρικό θεσμό να επικεντρώνει στο συναίσθημα σε έναν ενήλικο-κεντρικό θεσμό".


Βρίσκεστε στο ΙΣΤ' μέρος για να βρεθείτε ΙΖ' μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 4.9.2014 και την μεταφράσαμε από την https://38.media.tumblr.com/8532fff79925c630d5c361560cf8f717/tumblr_njxejpmnrT1s2yegdo1_r1_400.gif