19 Νοε 2015

Απόφαση για την ισότητα του γάμου του Δικαστή Posner 22

Στην απαντητική της επιστολή η Ιντιάνα υιοθετεί το δημοκρατικό επιχείρημα του Ουισκόνσιν, πρσθέτωντας  ότι "οι Lbtiq είναι πολιτικά ισχυρές δυσανάλογα σε σχέση με το ποσοστό τις". Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να παρουσιάζονται από την Πολιτεία που να στηρίζουν αυτόν της τον ισχυρισμό. Είναι αλήθεια ότι ένας αυξανόμενος αριθμός των ετερό υποστηρίζουν τον γάμο, αλλιώς οι 11 Πολιτείες δεν θα είχαν αλλάξει τη νομοθεσία τις ώστε να επιτρέπεται τέτοιος γάμος (οι άλλες 8 Πολιτείες που επιτρέπουν τον γάμο το έπραξαν, ως αποτέλεσμα των δικαστικών αποφάσεων που αναίρεσαν τις απαγορεύσεις των Πολιτειών). Δεν μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα χειραγώγησης της δημοκρατικής διαδικασίας από τις, ωστόσο, περισσότερο από ότι θα μπορούσε να συναχθεί από την ψήφιση των νόμων ατομικών δικαιωμάτων όπου οι Αφρο-Αμερικανίδες "είναι πολιτικά ισχυρές δυσανάλογα σε σχέση με το ποσοστό τις". Είναι μια πίστωση των Αμερικανίδων ψηφοφόρων που δεν υποστηρίζουν μόνο νόμους που άπτονται των προσωπικών τις συμφερόντων. Υποστηρίζουν νόμους που τιμωρούν την βαναυσότητα προς τα ζώα, ακόμα και αν ούτε ένα ζώο δεν ψηφίζει. 

Για να επιστρέψουμε στο σημείο όπου αρχίσαμε στην παρούσα γνωμοδότηση, δεν υποστηρίζεται περισσότερο παρά μόνο από εικασίες ότι ο Lbtiq γάμος θα βλάψει τον ετερό γάμο είτε τα παιδιά ή οποιοδήποτε άλλο έγκυρο και σημαντικό συμφέρον της Πολιτείας είναι αναγκαίο για να δικαιολογήσει τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Όπως έχουμε σπεύσει να εξηγήσουμε, οι αιτίες που προέβαλε η Πολιτεία της Ιντιάνα και του Ουισκόνσιν, για την μεροληπτική πολιτική τις δεν είναι απλώς εικασίες, είναι εντελώς αβάσιμες. 

Για λόγους πληρότητας, διαπιστώνουμε την απόλυτη σύγκλιση της απλοποιημένης ανάλυσής μας των τεσσάρων-βημάτων με την πιο οικεία, αλλά επίσης πιο πολύπλοκη, προσέγγιση που, βρέθηκε σε πολλές υποθέσεις. Στην υπόθεση SmithKline Beecham Corp. κατά Abbott Laboratories, 740 F.3d 471, 483 (9 Cir. 2014), το Ένατο Περιφερειακό Δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα, με βάση την ανάγνωση των αποφάσεων του  Ανωτάτου Δικαστηρίου υποθέσεις Lawrence και Windsor, ότι τα Συντάγματα που κάνουν διακρίσεις με βάση τον&nbspσεξουαλικό προσανατολισμό υπόκεινται σε "εξονυχιστικές έρευνες"-και έτσι σημειώθηκε πως στην υπόθεση Windsor, η ακύρωση του Νόμου Υπεράσπσισης του Γάμου - DOMA, είχε σταθμίσει τις επιβλαβείς συνέπειες του νόμου και τα αντισταθμιστικά οφέλη: Αξίζει να σημειωθεί πως το ότι απουσιάζει από την υπόθεση Windsor η αξιολόγηση στο νόμο DOMA είναι το ισχυρό τεκμήριο υπέρ της συνταγματικότητας των νόμων και την "ακραία ευπειθή" κυβέρνησης που είναι τα σημάδια βάσης ορθολογικής αξιολόγησης. ... Στις διαχωριστικές φράσεις της, η υπόθεση Windsor ανακοινώνει ρητά την εξισορρόπηση του συμφέροντος της κυβέρνησης έναντι της βλάβης ή ζημίας για τις λεσβίες και τους γκέι: "Ο ομοσπονδιακός νόμος είναι άκυρος, για κανένα νόμιμο σκοπό δεν υπερισχύει ο σκοπός και το αποτέλεσμα είναι να δυσφημίζουν και να τραυματίζουν εκείνες που η Πολιτεία, θέλησε να προστατεύσει την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια τις με τους νόμους της για το γάμο". 133 S. Ct. at 2696 (η υπογράμμιση δική μου).  

Η εξισορρόπηση της υπόθεσης Windsor δεν είναι έργο αξιολόγησης ορθολογικής βάσης". Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέφερε επίσης στην υπόθεση Windsor ότι ο νόμος έδειξε πως στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι οποιαδήποτε Πολιτεία που αποφασίζει να αναγνωρίσει τον γάμο, αυτές οι Ενώσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως γάμοι δεύτερης κατηγορίας για τους σκοπούς του ομοσπονδιακού νόμου. 133 S. Ct. at 2693 - 94. Ένας γάμος δεύτερης κατηγορίας θα ήταν πολύ καλύτερος από ό,τι η συμβίωση την οποία η Ιντιάνα και το Ουισκόνσιν έχουν εκχωρήσει στα Lbtiq ζευγάρια. Η ανησυχία της Πολιτείας για το πρόβλημα των ανεπιθύμητων παιδιών είναι έγκυρη και σημαντική, αλλά η λύση δεν είναι προσαρμοσμένη στο πρόβλημα, γιατί αρνούμενη τα συζυγικά δικαιώματα στα Lbtiq ζευγάρια μειώνει το κίνητρο αυτών των ζευγαριών να παιδοθετούν τα ανεπιθύμητα παιδιά και εξασθενίζει η ευημερία των παιδιών που παιδοθετούνται από αυτά τα ζευγάρια. 


Βρίσκεστε στο ΚΒ΄μέρος για να βρεθείτε ΚΓ' μέρος πατήστε εδώ 


Την είδηση την βρήκαμε στις 4.9.2014 και την μεταφράσαμε από την https://38.media.tumblr.com/8532fff79925c630d5c361560cf8f717/tumblr_njxejpmnrT1s2yegdo1_r1_400.gif