19 Νοε 2015

Απόφαση για την ισότητα του γάμου του Δικαστή Posner 6


Ο αντίλογος των εναγουσών-ντων ότι υπάρχουν βάσιμες αιτίες για το ότι δεν επιλέγουν να τελέσουν γάμο με παιδιά, στενές-ούς συγγενείς, και τις ήδη έγγαμες, αλλά όχι για το ότι δεν επιλέγουν να τελέσουν γάμο με Lbtiq πρόσωπα.
Υπό το φως των καθηλωτικών εναλακτικών αιτιολογήσεων που θα πρέπει να εξερευνήσουμε ώστε να επιτρέπει ο Lbtiq γάμος, δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε συζήτηση με τα μέρη για το "θεμελιώδες δικαίωμα", μπορούμε να περιορίσουμε την προσοχή μας στην ίση προστασία.

Ξεκινάμε λεπτομερή ανάλυση του κατά πόσον η απαγόρευση του Lbtiq γάμου αρνείται τους νόμους την ίση προστασία των νόμων σημειώνοντας ότι η Ιντιάνα και το Ουισκόνσιν, αρνούμενες να επιτρέψουν τον Lbtiq γάμο ή (με περιορισμένες εξαιρέσεις συζητείται αργότερα) να αναγνωρίσουν τέτοιους γάμους που έγιναν σε άλλες Πολιτείες, χώρες, από κατοίκους της Ιντιάνα ή του Wisconsin, κάνουν διακρίσεις εις βάρος των Lbtiq, αρνούμενες σε αυτές το δικαίωμα που αυτές οι Πολιτείες, χώρες χορηγούν σε ετερό, δηλαδή το δικαίωμα να τελούν γάμο με μια άγαμη ενήλικη-ο της επιλογής τις-τους.Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η αιτία της διάκρισης, είναι ένα αμετάβλητο (και ίσως έμφυτο, με την έννοια του ότι γεννιέσαι με αυτόν) χαρακτηριστικό και όχι επιλογή. * Σοφά, ούτε η Ιντιάνα ούτε το Ουισκόνσιν υποστηρίζουν το αντίθετο. Ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων των Ην. Πολιτειών - APA έχει πει ότι "οι περισσότερες-οι άνθρωποι βιώνουν λίγο ή καθόλου την αίσθηση της επιλογής για το σεξουαλικό προσανατολισμό τις-τους". APA, "Απαντήσεις στις Ερωτήσεις Σας: Για την Καλύτερη Κατανόηση του Σεξουαλικού Προσανατολισμού & της Λεσβιακότητας, Ομοερωτισμού" 2 (2008), www.apa.org/topics/lgbt/orientation.pdf (επίσκεψη στις 2 Σεπτεμβρίου 2014, όπως και οι άλλες ιστοσελίδες που παρατίθενται στην παρούσα γνωμοδότηση), δείτε επίσης υπόθεση Gregory M. Herek και άλλες-οι, "Δείγμα Δημογραφικών Πιθανοτήτων, Ψυχολογικών και Κοινωνικών Χαρακτηριστικών Αυτο-προσδιορισμού των Λεσβιών, Γκέι και Αμφισεξουαλικών ενηλίκων στις Ην. Πολιτείες". 7 Έρευνα Σεξουαλικότητας και Κοινωνικής Πολιτικής 176, 188 (2010) ("συνδυάζοντας τις ερωτηθήσες-ντες που δήλωσαν ότι είχαν ένα μικρό ποσοστό επιλογής με εκείνες-ους που αναφέρουν άλλη επιλογή, το 84% των λεσβιών και το 95% των γκέι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πως αντιλαμβάνεται ότι είχε ελάχιστη ή καμία επιλογή για το σεξουαλικό προσανατολισμό τις"). Ότι ο λεσβιακός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή όπως περαιτέρω υποδηλώνεται από την απουσία αποδεικτικών στοιχείων (παρά τις εκτεταμένες προσπάθειες για να βρεθούν) ότι η ψυχοθεραπεία είναι αποτελεσματική στην μεταστροφή του σεξουαλικού προσανατολισμού γενικά και του λεσβιακού, ομοερωτικού προσανατολισμού ειδικότερα. ΑΡΑ, "Απαντήσεις στις Ερωτήσεις Σας", παραπάνω, στο 3. Έκθεση της Ειδικής Ομάδας του Συνδέσμου Ψυχολόγων των Ην. Πολιτειών-APA, για τις Ορθές Απαντήσεις Θεραπειών του Σεξουαλικού Προσανατολισμού 35-41 (2009). 

Οι επιστημονικές θεωρίες που πρωταγωνιστούν για τις αιτίες της λεσβιοσύνης είναι γενετικές και νευροενδοκρινείς θεωρίες, οι τελευταίες θεωρίες είναι ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός διαμορφώνεται από την διάταξη ορισμένων ορμονών του γονιμοποιημένου ωαρίου. Δείτε, π.χ., J. Michael Bailey, "Βιολογικές Προοπτικές του Σεξουαλικού Προσανατολισμού", στις Λεσβιακές, Γκέι, και Αμφισεξουαλικές Ταυτότητες Κατά τη Διάρκεια της Ζωής: Ψυχολογικές Προοπτικές 102-30 (Anthony R. D'Augelli και Charlotte J. Patterson επιμ. 1995.), και την Barbara L. Frankowski, το "Σεξουαλικός Προσανατολισμός και Έφηβες-οι", 113 Παιδιατρικά 1827, 1828 (2004).


Βρίσκεστε στο ΣΤ' μέρος για να βρεθείτε στο Η' μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 4.9.2014 και την μεταφράσαμε από την https://38.media.tumblr.com/8532fff79925c630d5c361560cf8f717/tumblr_njxejpmnrT1s2yegdo1_r1_400.gif 


Φωτογραφία: Athens Pride 2014
 
Η υπογράμμιση είναι δική μας