13 Νοε 2015

Ο λεσβοφοβικός Scott Johansen στερεί στις λεσβίες April Hoagland και Beckie Peirce την παιδοθεσία


Ο δικαστής Scott Johansen έδωσε εντολή σε ένα έγγαμο ζευγάρι λεσβιών που ζει στη Γιούτα, στις δυτικές Ην. Πολιτείες, να σταματήσουν να είναι ανάδοχες στο μωρό κοριτσάκι που θα παιδοθετούσαν, με την αιτιολογία ότι θα είναι καλύτερα για το μωρό να ανατραφεί από ετερό γονείς.

Η April Hoagland και η Beckie Peirce, οι οποίες σχεδίαζαν να παιδοθετήσουν το κοριτσάκι αυτό ηλικίας ενός έτους, το οποίο φροντίζουν ως ανάδοχες γονείς από τον Αύγουστο, δήλωσαν συγκλονισμένες από την απόφαση αυτή που έλαβε ο αρμόδιος δικαστής την περασμένη Τρίτη.

"Την αγαπάμε και μας αγαπάει και δεν κάναμε τίποτε κακό", δηλώνει η Μπέκι στην εφημερίδα Salt Lake Tribune.
"Και ο νόμος, όπως αντιλαμβάνομαι, προβλέπει ότι κάθε έγγαμο ζευγάρι μπορεί να δεχθεί και να παιδοθετήσει" ένα παιδί, προσθέτει.

Από την πλευρά της, η April δήλωσε ότι ο δικαστής Scott Johansen στην πόλη Πράις στήριξε την απόφασή του αυτή σε "μια μελέτη που υποστηρίζει ότι τα παιδιά είναι καλύτερα σε ετερό οικογένειες".
Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο δικαστής δεν διευκρίνησε περαιτέρω σχετικά με τη μελέτη αυτή, σημείωσαν επίσης οι δύο ανάδοχες γονείς, οι οποίες μεγαλώνουν ήδη τα δύο βιολογικά παιδιά της Peirce 12 και 14 ετών, προσθέτοντας ότι θα ασκήσουν έφεση.

Σύμφωνα με τις δύο λεσβίες γονείς, ο δικαστής επηρεάστηκε από τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. "Δεν ήρθε ποτέ στο σπίτι μας, δεν πέρασε ποτέ χρόνο με το παιδί στο σπίτι μας ή μαζί με τα παιδιά μας, επομένως δεν ξέρει τίποτα", υπογράμμισε επίσης η Peirce σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KUTV.

"Η απόφαση [του Johansen] είναι προφανώς αντισυνταγματική και αντίθετη προς το νόμο", δήλωσε ο Hunnicutt, δικηγόρος της April Hoagland και της Beckie Peirce. "Δεν με νοιάζει αν υπάρχει [μια] ακρόαση, ή αν το σύστημα θα το διορθώσει αυτό από μόνο του. θέλω μόνο αυτό το λάθος να διορθωθεί το συντομότερο δυνατό προς όφελος του κοριτσού και των πελατισών μου", είπε ο Hunnicutt.

Η απόφαση αυτή για την απομάκρυνση του μωρού από το ζευγάρι των λεσβιών προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τις οργανώσεις υπεράσπισης των λεσβιακών δικαιωμάτων.

Η Karen McCreary, διευθύντρια της ACLU της Γιούτα, εξέδωσε δήλωση στις 12.11.2015, λέγοντας, "Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερείται σταθερότητας και να απομακρύνεται από μια αγαπημένη οικογένεια, λόγω των αβάσιμων πεποιθήσεων ενός δικαστή για τις λεσβίες γονείς.
"Υπάρχει μια σαφής επιστημονική συναίνεση ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με λεσβίες γονείς δεν συμπεριφέρονται με διαφορετικό διαφορετικό τρόπο από ό,τι τα παιδιά που μεγαλώνουν με ετερό γονείς. Οι ισχυρισμοί περί του αντιθέτου κατέπεσαν  συστηματικά από τα δικαστήρια".



"Το να απομακρύνεται ένα παιδί από ένα στοργικό σπίτι μόνο και μόνο επειδή οι γονείς είναι λεσβίες είναι εξωφρενικό, σοκαριστικό και άδικο", δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Human Rights Campaign, Τσαντ Γκρίφιν, αναφερόμενος στα δικαιώματα των λεσβιών. "Όλες οι σημαντικές έρευνες πάνω στο ζήτημα αυτό δείχνουν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονέων δεν έχει σχέση με τη διανοητική υγεία και την κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού", πρόσθεσε ο ίδιος σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στο BBC.

Η υπηρεσία παιδοθεσιών ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει να υπήρχαν θέματα όσον αφορά τη φροντίδα του κοριστσιού από τις δύο λεσβίες γονείς.

Η κα. McCreary δήλωσε ότι η ACLU της Γιούτα θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση, προσθέτοντας: "Τονίζουμε ότι οι αποφάσεις για το βέλτιστο συμφέρον του κοριστσιού, δεν θα πρέπει να βασίζονται σε ανυποληψία και καταστρεπτικές εικασίες. Αυτό το είδος της συλλογιστικής δεν εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα καμιάς και άμεσα λειτουργεί ενάντια τα συμφέροντα των θετών παιδιών, τα πιο ευάλωτα παιδιά της χώρας".


Την είδηση την βρήκαμε στις 12.11.2015 και την μεταφράσαμε από την sltrib.com στην http://www.sltrib.com/home/3169601-155/utah-guv-puzzled-by-judge-ordering Στην φωτογραφία η April Hoagland και η Beckie Peirce