8 Ιουν 2016

Το ψέμα για την ύπαρξη παιδόφιλου κόμματος


Το Κόμμα για την Φιλική Αγάπη, Ελευθερία και Διαφορετικότητα ή Κόμμα Φιλανθρωπίας, Ελευθερίας και Διαφορετικότητας (Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit, PNVD) ήταν ένα ολλανδικό πολιτικό κόμμα χωρίς εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο,και αποτελούταν μόνο από τρία γνωστά μέλη. Ήταν κοινώς γνωστό ως "pedopartij" ("παιδο-κόμμα") στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, λόγω της συνηγορίας του για τη νομιμοποίηση της παιδικής πορνογραφίας και της μείωσης της ηλικίας της συναίνεσης για σεξ στην ηλικία των 12.

Το PNVD αιτήθηκε να γίνει κόμμα στις 31 Μαΐου 2006 από τρείς άνδρες που αυτο-περιγράφονταν ως παιδεραστές. Το σύνθημά του ήταν "Sapere Aude" ("Έχε το θάρρος να χρησιμοποιήσεις το δικό σου λόγο"). Το PNVD δεν έχει ποτέ συμμετάσχει σε εκλογές.

Το 2006, δεν έλαβε τις 30 υπογραφές από κάθε μία από τις 19 ολλανδικές εκλογικές περιφέρειες που θα έπρεπε να λάβει στη ψηφοφορία για τις εκλογές του 2006.  Αν και το κόμμα αυτό δεν δημιουργήθηκε ποτέ παρά το αίτημά του από τις 14 Μαρ 2010 δεν υπάρχει πλέον και επισήμως ως τέτοιο.


Την είδηση την βρήκαμε και τη μεταφράσαμε από την wikipedia στην https://en.wikipedia.org/wiki/Party_for_Neighbourly_Love,_Freedom,_and_Diversity