24 Αυγ 2016

11 τρόποι συμμαχίας με μία αμφισεξουαλική σχέση


11 τρόποι για να είσαι μια καλή λεσβία σύμμαχος με την αμφισεξουαλική συντρόφισά σου 
Αυτό το αστείο για το ότι θα φύγει μακριά με έναν άνδρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ... Απλά το λέω. 

1. Δώστε μας μια ευκαιρία! 
Οι αμφισεξουαλικές δέχονται σκληρότατη πίεση. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες που θα έχεις αμφιβολίες για να συμμετάσχεις σε μια σχέση με μια αμφισεξουαλική. Και είναι να απορεί καμιά, δεδομένου του τι λέει ο κόσμος για εμάς. Γενικά έχουμε περιγραφεί ως άστατες, πως το κρεβάτι μας είναι χοάνη, όταν στη πραγματικότητα αρκετές από εμάς ονειρευόμαστε την ιερή γάτα και παντόφλες ακριβώς όπως κι εσείς. Μην αφήνετε τις φίλες σας να σας προειδοποιούν να παραμείνετε μακριά μας. Μη δίνετε σημασία σε τίτλους όπου η Amber Heard απλά περιγράφεται ως η “αμφιεξουαλική σύζυγος” του Johnny Depp, σαν να ήταν ο λόγος που χώρισαν. Γνωρίστε μας.

2. Εμπιστευτείτε μας 
Αν έχουμε υποσχεθεί να είμαστε αληθινές, δεν είναι πλέον εγγυημένο πως θα σας εξαπατήσουμε περισσότερο από ό, τι μια λεσβία. Έντιμα. Δεν ξαγρυπνούμε όλες τη νύχτα, πετώντας, στριφογυρίζοντας και λαχταρόντας «ένα κομμάτι της άλλης». Σας αγαπάμε. Έχετε την τάση να βγαίνετε ραντεβού με γυναίκες, ενώ το φύλο της συντρόφισας-ου μας δεν είναι σημαντικό για εμάς. Εμείς δεν χρειάζεται να έχουμε πρόσβαση σε πολλαπλές συντρόφισες-ους πέραν του ενός φύλου και δεν έχουμε περισσότερες πιθανότητες να μπούμε στον πειρασμό να απομακρυνθούμε από κάποιαν που έλκεται από ένα μόνο φύλο.

3. Κρατήστε το χιούμορ σας με σεβασμό 
Λέξεις όπως "άπληστες" και "είστε σε σύγχυση" μας πληγώνουν. Μπορεί να σκέφτεστε ότι είναι απλώς πειράγματα, αλλά για να μας είναι ένα βαθύ χτύπημα. Θυμηθείτε πως ακούμε αυτά τα πράγματα όλη την ώρα. Και όταν τα λέτε, αυτό μας κάνει να ανησυχούμε ότι ανησυχείτε ακόμη για την ταυτότητά μας και τις συνέπειές της στη σχέση. Πράγμα που είναι χάλια, ειλικρινά.

4. Μην κάνετε ψεύτικη την ταυτότητά μας ή “την επιλογή” μας
 Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να πειτε "Μα καλά είσαι λεσβία τώρα που είσαι μαζί μου, έτσι δεν είναι;" E, όχι. Δεν είμαι περισσότερο λεσβία τώρα από όσο εσύ είσαι η σεξουαλική μου επιθυμία τώρα, με όλα τα άλλα θέλγητρά σας να ισοδυναμούν με μηδέν. Είχατε παρελθόν συντρόφισες και σκληρούς χωρισμούς, είχα και από τα δύο φύλα συντρόφισες-ους και σκληρούς χωρισμούς. Έχουμε ιστορίες. Όχι μόνο αυτό, αλλά απλά κοιτάξτε μας αγκαλιά στον καναπέ μαζί σας εσύ γλυκοκοιτάζοντας τη Scully και εγώ γλυκοκοιτάζοντας τον Mulder! Υπάρχει αυτή η μεγάλη εκστρατεία με τίτλο #StillBisexual, την οποία λατρεύω, και ο τίτλος της πολύ απλά τα λέει όλα.

5. Μην μας ρωτήσετε αν με τις γυναίκες ή με τους άνδρες είναι "καλύτερα" Περνάω πραγματικά, πραγματικά ωραία μαζί σας - παρακαλώ να συμβεί και πάλι, - και εγώ δεν θα το ανταλλάξω για όλο τον κόσμο. Επίσης να έχουμε κατά νου ότι μπορεί να έχουμε υπάρξει με μη-δυαδικές ή trans συντρόφισες, ώστε να μην μπορούμε να εκτιμήσουμε την έντονη πολικότητα αυτής της ερώτησης. Υπάρχουν προφανώς διαφορετικά "εφόδια" και τύποι σώματος σε όλο το φάσμα των φύλων, αλλά αν νιώθουμε έλξη, το φύλο γενικά δεν έχει σημασία για τις περισσότερες από εμάς.

6. Αποδεχτείτε ότι είμαστε πιο ίδιες απ' όσο νομίζετε 
Διαλέξατε την σεξουαλικότητά σας; Ελεγξτε. Μειώνεται η πορνό φαντασίωση; Ελέγξτε. Μέρος της LGBT σημαίας; Ελέγξτε, Η αποκήρυξη των αμφισεξουαλικών συχνά ξεχνιούνται- μένουν εκτός - θεωρείται ανάξιες  έστω και να υπάρχουν.

7. Προσπαθήστε να μην ωθείτε το ζήτημα του «ετερό προνομίου» 
"Πρέπει να ήταν πολύ πιο εύκολο όταν είχες μια συντρόφισα- όταν ήσουν μόνη από ότι τώρα που είσαι μαζί μου ...". Ναι, όπως και όλο τον καιρό που ο πρώην-σύντροφός είπε ότι ήμουν ετερό τώρα που ήμουν μαζί του, ή ταλαιπωρήθηκα για ένα τρίο που δεν ήθελα, ή θα έπρεπε να είμαι πολύ κρυψίνους με τις αντωνυμίες που προσδιορίζουν το φύλο, αν ανέφερα ποτέ κάποια-ον εκ των πρώην-συντροφισών-ων μου στους φίλους του. Η απόκρυψη της σεξουαλικότητάς σου δεν είναι διασκεδαστική, όπως όλες γνωρίζουμε.

8. Μάθετε για την κουλτούρα μας 
Η ιστορία-σοφία μας, συχνά διαγράφονται. Και στις σπάνιες περιπτώσεις που αναφύονται σε μια ταινία ή σε ένα βιβλίο, συχνά απεικονιζόμαστε με το σύνηθες στερεότυπο. Η γυναίκα που είχε πρώτη την ιδέα για την Ημέρα Υπερηφάνειας-Pride, η Brenda Howard, ήταν αμφισεξουαλική. Ωστόσο, πολλά ντοκιμαντέρ την απεικονίζουν ως ετερό επειδή ήταν με έναν άντρα. Όμως οι καιροί έχουν σιγά-σιγά αλλάξει και αν στριμωχτήκατε σε αυτό το καναπέ μπορεί να θέλετε να κάνετε μια επιδρομή με την συντρόφισά σας στην Netflix για μερικές ταινίες, όπως την “Κατάλληλη Συμπεριφορά”, η οποία στην πραγματικότητα προσπαθεί να αντιμετωπίσει 5ην αμφισεξουαλική ταυτότητα με ακριβή τρόπο.

9. Υπερασπιστείτε μας 
Αν ακούσετε αμφιφοβική δυσφήμηση, καλέστε τις ανθρώπους σε δράση. Δεν μας νοιάζει αν είναι στο μανάβικο ή σας το είπε η καλύτερη φίλη-ος σας, να τις-τους πείτε πως ακριβώς είναι τα πράγματα. Είναι εύκολο να μην κάνουμε φασαρία, αλλά πιστέψτε μας, θα πρέπει πραγματικά να την κάνουμε. Εμείς υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το ίδιο ακριβώς για σας.

10 Κάντε πορεία μαζί μας 
Ελάτε μαζί μας κάτω από την αμφισεξουαλική σημαία υπερηφάνειας για λίγο! Να μην είστε ντροπαλή. Αν ακόμα φοβάστε για το πώς να το κάνετε αυτό (και μάλιστα το σημείο 9) θα σας κάνει να φαίνεστε, τότε ίσως ως ένα μια γυναίκα που δεν κάνει για εμάς.


11. Μην μας αφήσετε για μια λεσβία (αστείο)!


Την είδηση την βρήκαμε στις 22.8.2016 και την μεταφράσαμε από την curvemag γραμμένη από την Charlotte Dingle στην http://www.curvemag.com/Lifestyle/11-Ways-To-Be-A-Good-Lesbian-Ally-To-Your-Bi-Girlfriend-1424/

* Ακόμη και αν για τις αμφισεξουαλικές το φύλο της συντρόφισας-ου δεν έχει σημασία και ζητούν αυτό να γίνει σεβαστό οφείλουν να σεβαστούν πως για εκατομμύρια λεσβίες αν μη τι άλλο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του φύλου έχουν σημασία και πως για εξ΄ίσου πολλές τα χαρακτηριστικά του  κοινωνικού φύλου έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία.  Άρα π.χ ας μην "σβήνουν" αντίστοιχα την ταυτότητα και την ύπαρξή μας αναφερόμενες μόνο στο φίλ@, 
Το θέμα δεν είναι η κατάργηση των φύλων αλλά η αποτίναξη των ετερό επιβολών-κανόνων και η δυνατότητα όλων να εκφράζονται όπως νοιώθουν χωρίς περιορισμούς. Η διακύμανση μεταξύ της 100%-0% λεσβίας ή της ετερό είναι υπαρκτή με βάση μετρήσεις από τον καθηγητή σεξολογίας Χίρσφελντ ή τον Κίνσεϊ αποδεικνύουν πως τίποτε δεν είναι απόλυτο. Έκτοτε έχουν υπάρξει και άλλες έρευνες.
Η προσπάθεια απόδειξης ύπαρξης άφυλων πλασμάτων με τρανό παράδειγμα πως οι άγγελοι δεν έχουν φύλο δείχνει εσωτερικευμένη φοβία. Να πούμε πως αρχικά οι άγγελοι απεικονίζονταν ως γυναικείες μορφές και αργότερα ως ανδρικές φιγούρες.