28 Αυγ 2016

Οι Lbtiq αντιστέκονται στον Η. Β. 2 της Βόρειας Καρολίνα


Σε απάντηση προς την εθνική αντίδραση στον νόμο διακρίεων H.B.2, ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Pat McCrory εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα "για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ισότητας".

Η διάταξη θα διευρύνει την πολιτική απασχόλησης της Βόρειας Καρολίνας για να καλύψει το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα κοινωνικού φύλου, αλλά και "επιδιώκει τη νομοθεσία για να αποκαταστήσει το δικαίωμα να μηνύσει το δικαστήριο για διακρίσεις". Ενώ η προσθήκη του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας κοινωνικού φύλου στην πολιτική απασχόλησης της χώρας καθιστά τη Βόρεια Καρολίνα την 24η Πολιτεία που ως έθνος επεκτείνει αυτές τις προστασίες, δεν περιλαμβάνει νομική προστασία των Lgbtiq στις δημόσιες επιχειρήσεις.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών της Βόρειας Καρολίνας κυκλοφόρησε μια δήλωση λέγοντας, "Οι δράσεις του κυβερνήτη McCrory σήμερα είναι μια φτωχή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις σαρωτικές επιθέσεις του στην λεσβιακή κοινότητα, και υπολείπονται κατά πολύ στο να διορθώσουν τη βλάβη που πραγματοποιήθηκε όταν υπέγραψε τον επιβλαβή νόμο House Bill 2-Η. Β. 2 που στιγματίζει και εντέλει διακρίσεις κατά των λεσβιών". "Με αυτή την εκτελεστική διάταξη, οι λεσβίες, αμφισεξουαλικές εξακολουθούν να στερούνται νομικής προστασίας από τις διακρίσεις, και οι τρανς στοχεύονται ρητά με το να είναι αναγκασμένες να χρησιμοποιούν τις λάθος τουαλέτες".

Σε μια αμυντική δήλωση, ο κ. McCrory είπε, "Άκουσα τα σχόλια τις τελευταίες εβδομάδες για το θέμα αυτό, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση, παρερμηνεία, σύγχυση, πολύ πάθος, και, ειλικρινά, επιλεκτική αγανάκτηση και υποκρισία. Αλλά με βάση την ανάδραση αυτή, παίρνω μέτρα για να επιβεβαιωθεί και να βελτιωθεί η δέσμευση της Πολιτείας στην ιδιωτική ζωή και την ισότητα".

Η ΜΚΟ ACLU και η Ισότητα Βόρειας Καρολίνας ένωσαν τις δυνάμεις τις και κατέθεσαν μια ομοσπονδιακή μήνυση εναντίον του κυβερνήτη. Η μήνυση δηλώνει, «Ενώ η διάκριση, δηλώθηκε ως επίκεντρο του νομοθετικού σώματος περνώντας τον νόμο H. B. 2 που στην πραγματικότητα κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά από την απαγόρευση των τοπικών κυβερνήσεων στη Βόρεια Καρολίνα για τη θέσπιση προστασίας κατά των διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα κοινωνικού φύλου". Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βόρειας Καρολίνα Roy Cooper έχει ήδη αρνηθεί να υπερασπιστεί τον H. B. 2 στο δικαστήριο. Είπε, "Μιλάμε για διακρίσεις εδώ. Δεν είναι μόνο αυτός ο νέος νόμος εθνικής αμηχανίας, που θα θέσει την οικονομία της Βόρειας Καρολίνας εκτός".

Ο McCrory συνέχισε να υπερασπίζεται τις πράξεις του, λέγοντας, "έχω ακούσει την κοινωνία και αυτή έχει το δικαίωμα τόσο της ιδιωτικής ζωής όσο και της ισότητας. Μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε τους δύο αυτούς στόχους. Τώρα ξέρω ότι οι δράσεις αυτές δεν θα ικανοποιήσουν απόλυτα την καθεμία, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτισών μας θέλουν λύσεις κοινής λογικής σε πολύπλοκα θέματα. Αυτός είναι ο τρόπος της Βόρειας Καρολίνα".


Την είδηση την βρήκαμε στις 13.4.2016 και την μεταφράσαμε από την http://www.lotl.com/News/North-Carolina-Responds-To-Anti-LGBT-Legislation-1125/