22 Αυγ 2016

Όλγα, η Βαρώνη της Meyer


Όλγα, η Βαρώνη της  Meyer - Olga, the Baroness de Meyer 
8 Αυγούστου 1871 – 1930, 1931

Η κα. Olga Baroness de Meyers ήταν ένα επιφανές πρόσωπο στην κοινωνία, προστάτιδα των τεχνών και μοντέλο. Γεννήθηκε ως Donna Donna Maria Beatrice Olga Alberta Caracciolo.

Ο πατέρας της ήταν ο μεγαλύτερος γιος του 4ου Δούκα της Castelluccio και η μητέρα της ήταν η Marie Blanche Sampayo. Η κα. Sampayo ήταν ερωμένη του Albert Edward, πρίγκιπα της Ουαλίας (King Edward VII) και έγινε ο νονός της.

Πιστεύεται ότι ο πρίγκιπας ήταν ο πραγματικός πατέρας της βαρόνης. Οι γονείς της χώρισαν λίγο μετά τη γέννησή της και ανατράφηκε από τη μητέρα της. Ήταν ψηλή και κομψή και υπήρξε πρότυπο μοντέλο για καλλιτέχνες όπως ο Whistler και ο Singer Sargent.

Ήταν κοινωνική αρθρογράφος για την "La Galoise", μια εφημερίδα του Παρισιού, τη δεκαετία του 1890 και ήταν πρωταθλήτρια ερασιτεχνικής ξιφασκίας στην Ευρώπη στις αρχές του 1900. Παντρεύτηκε δύο φορές, την πρώτη τον Marino Brancaccio από το 1892 έως το 1899 και τη δεύτερη τον βαρόνο Adolph de Meyer το 1899 (ένα μήνα μετά το διαζύγιό της). Αυτός ήταν ένας γάμος λεβάντα* για την διευκόλυνση και των δύο συζύγων. Στις ερωμένες της περιλαμβάνονται η Violet Trefusis και η Winnaretta Singer. Σε μεγάλη ηλικία εθίστηκε στο όπιο και στην κοκαΐνη και πέθανε από καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με την κλινική αποτοξίνωσης στην Αυστρία, στην οποία βρισκόταν.


Την είδηση την βρήκαμε και τη μεταφράσαμε από την http://www.iisgd.org/A_Gay_a_Day_Archives_5_2.html


* Ένας γάμος λεβάντα είναι ένα είδος γάμου ευκολίας όπου το ζευγάρι ήταν λεσβία και γκέι και γίνεται για να αποκρύψει την λεσβιοσύνη της μίας-ενός ή και των δύο συζύγων. Στην αργκό των λεσβιών, η σύζυγος της οποίας η παρουσία κρύβει τον σεξουαλικό προσανατολισμό της άλλης-ου λέγεται «γενειάδα».