12 Σεπ 2016

Αμφισεξουαλικές και λεσβίες δέχονται διακρίσεις στην εργασία


Τα τρία τέταρτα των λεσβιών ή αμφισεξουαλικών γυναικών δεν έχουν εκ-δηλωθεί στις συναδέλφισες-ους στη δουλειά 

Τα δύο τρίτα των λεσβιών και αμφισεξουαλικών γυναικών έχουν βιώσει διακρίσεις στο χώρο εργασίας, προκύπτει από την έρευνα. Η μελέτη, που διεξήχθη από τα βρετανικά Lbq βραβεία, πήραν συνέντευξη από 1.200 λεσβίες και αμφισεξουαλικές στην Αγγλία για να αναλύσουν τις εμπειρίες τις στην εργασία. Το 64% είπαν ότι είχαν βιώσει κάποιου είδους αρνητικής μεταχείρισης, συμπεριλαμβανομένων των διακρίσεων λόγω φύλου, ακατάλληλης γλώσσας, της έλλειψης ευκαιριών ή παρενόχλησης στους χώρους εργασίας. 

Το 73% των γυναικών που έλαβαν μέρος δεν είχαν εκ-δηλωθεί πλήρως στις συναδέλφισες-ους και το 86% είπε ότι υπάρχει ανάγκη για πιο ορατές λεσβίες και αμφισεξουαλικές στους ανώτερους επαγγελματικούς ρόλους για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της προβολής και να παρέχουν πρότυπα σε άλλες γυναίκες.

Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι ένα χάσμα «λεσβιακής αμοιβής» μπορεί να υπάρχει στο χώρο εργασίας σύμφωνα με το οποίο οι λεσβίες κερδίζουν 9% εκατό περισσότερο από ό,τι οι ετεροεξουαλικές κατά μέσο όρο. Θεωρείται ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι οι ετεροσεξουαλικές είναι πιο πιθανό να πάρουν άδεια μητρότητας, ασθενείας των παιδιών κ.λπ και ως αποτέλεσμα αντιμετωπίζουν διάκριση, την οποία είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν οι λεσβίες. Η έρευνα σχετικά με τον τρόπο αμοιβής αμφισεξουαλικών γυναικών επηρεάζεται από τη σεξουαλικότητά τις είναι ασαφής.

Μερικές μελέτες έχουν δείξει πως οι αμφισεξουαλικές μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να προσληφθούν από ότι οι λεσβίες ή ετεροσεξουαλικές, ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν αυτό οφείλεται στο ότι αμφισεξουαλικές είναι νεότερες, κατά μέσο όρο και αυτό επηρεάζει τον τρόπο αυτού του ποσοστού απασχόλησης έμμεσα.

Η Sarah Garrett, η ιδρύτρια των Βρετανικών Lgbq Βραβείων, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι, ενώ έχει σημειωθεί πρόοδος για την ισότητα των Lgbq τα τελευταία χρόνια, πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος ειδικά για τις λεσβίες και τις αμφισεξουαλικές.

Η ίδια είπε: "Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και δείχνουν σαφώς ότι το 2016 οι λεσβίες και οι αμφισεξουαλικές εξακολουθούν να δυσκολεύονται να είναι η εαυτές τις στο χώρο εργασίας και ακόμη χειρότερα, όσες έχουν εκδηλωθεί στην εργασία είχαν αρνητικές εμπειρίες συμπεριλαμβανομένων των διακρίσεων, του εκφοβισμού και των μειωμένων ευκαιριών για πρόοδο σε σχέση με τις συναδέλφισες-ους τις".

"Τα ευρήματα είναι ανησυχητικά και δείχνουν ότι πολλή δουλειά απομένει να γίνει για να αλλάξει η νοοτροπία και να προωθηθεί η αποδοχή".


Την είδηση την βρήκαμε στις 19.7.2016 και την μεταφράσαμε από την http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/two-thirds-of-lesbian-and-bisexual-women-experience-discrimination-at-work-research-finds-a7144376.html