5 Σεπ 2016

Αεροπορικές εταιρείες λογοκρίνουν λεσβιακά φιλιά


Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες λογοκρίνουν όλα τα λεσβιακά φιλιά της ταινίας Carol 

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν επιλέξει να δείχνουν μια τροποποιημένη έκδοση της Carol αφαιρόντας όλες τις λεσβιακές σκηνές με φιλιά. 


Εάν σας μεταφέρει η αερπορική εταιρεία Δέλτα-Delta σύντομα ίσως να θέλετε να επανεξετάσετε την επιλογή της ταινίας όπως παρουσιάζεται εν πτήσει - γιατί δεν θα υπάρχουν λεσβιακές σκηνές με φιλιά. Η ταινία, βασισμένη στο μυθιστόρημα Πατρίσια Χάισμιθ-Patricia Highsmith Η Τιμή του Αλατιού - The Price of Salt, με την Cate Blanchett και την Rooney Mara ως δύο γυναίκες που αναπτύσσουν μια στενή ερωτική σχέση, αλλά αν παρακολουθήσετε την ταινία σε ορισμένες πτήσεις οι πρωταγωνίστριες ποτέ δεν θα αγγίξουν τα χείλη τις. 

Ο γκέι κωμικός Cameron Esposito παρακολούθησε την ταινία στη διάρκεια μιας την πτήση του και έγραψε για την ασυνήθιστη επιλογή επεξεργασίας.
Το ότι οι αεροπορικές εταιρείες επεξεργάζονται ταινίες σεξουαλικού περιεχομένου είναι κοινός τόπος, αλλά λεσβιακά φιλιά και μια σύντομη σκηνή, δεν είναι ιδιαίτερα σαφείς σεξουαλικές σκηνές και δεν φαίνεται να δικαιοκλογούν τέτοια ακραία λογοκρισία.

Η Liz Savadeli εκπρόσωπος επικονωνίας της Delta Airlines δήλωσε στο After Ellen: "Υπήρχαν δύο εκδοχές αυτής της ταινίας που το στούντιο διαθέτει - μια επεξεργασμένη και μια που δεν έχει επεξεργαστεί.
"Η επεξεργασμένη έκδοση έχει αφαιρέσει τις δύο σκηνές που δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες μας. Η επεξεργασμένη έκδοση καταργεί επίσης όλα τα φιλιά. Η άλλη εκδοχή είναι πλήρως μη επεξεργασμένη και περιλαμβάνει το φιλί, αλλά περιλαμβάνει επίσης τις συγκεκριμένες σκηνές.

"Δυστυχώς, η Delta δεν έχει το δικαίωμα να επεξεργάζεται μια ταινία, ή να πάρει την απόφαση να κρατήσει μερικές σκηνές από αυτό το περιεχόμενο (π.χ. φιλί). "Λόγω των συγκεκριμένων σκηνών που περιλαμβάνονται στη μη επεξεργασμένη έκδοση, εμείς επιλέξαμε την τροποποιημένη έκδοση. Αυτό συμφωνεί με την έκδοση που είναι διαθέσιμη σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες". 

Τον Μάρτιο, η Carol ψηφίστηκε την καλύτερη λεσβιακή ταινία "όλων των εποχών" από περισσότερες από εκατό εξειδικευμένες-ους ταινιών.* 


Την είδηση την βρήκαμε στις 5.8.2016 και την μεταφράσαμε από την http://www.pinknews.co.uk/2016/08/05/some-airlines-are-censoring-all-lesbian-kissing-in-carol/

*  Η ταινία παρά το ότι βραβεύτηκε όπως εδώ αναφέρεται, δέχτηκε σκληρή κριτική από τη λεσβιακή κοινότητα, ως μια ταινία φτιαγμένη για το ετερό κοινό κ στο πλαίσιο της "ανοχής" του. Οι δύο ηθοποιοί δέχτηκαν κριτική για την ενσάρκωση των ρόλων τις, θεωρήθηκαν πολύ ψυχρές. Τέλος η λεσβίες θεώρησαν πως δεν υπήρξε απόδοση του βιβλίου στην οθόνη αλλά η ετεροκανονική ματιά του σκηνοθέτη Todd Haynes.