9 Οκτ 2016

Αλήθειες και μύθοι του κρεβατιού θανάτου των λεσβιών


Αλήθειες και μύθοι του κρεβατιού θανάτου των λεσβιών

Θα πρέπει να φοβάστε το κρεβάτι θανάτου των λεσβιών; Στη μία πλευρά του νομίσματος, το λεσβιακό σεξ είναι γνωστό πως σας κάνει να φτάσετε νέα σύνορα του έρωτα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει αυτό το μαύρο σύννεφο που πλανάται πάνω από τη σεξουαλική ζωή σας που είναι γνωστό ως ... "σύνθημα δυσοίωνης μουσικής" στο κρεβάτι θανάτου των λεσβιών. 

Ο κοινός ορισμός του κρεβατιού θανάτου των λεσβιών είναι όταν ένα ζευγάρι λεσβιών σταματήσει να κάνει σεξ μετά από κάποιο καιρό που είναι μαζί. Ίσως είναι επειδή κορυφώθηκαν πολύ σύντομα; Η χαριτολογία πως οι λεσβίες μετακομίζουν να ζουν από κοινού με το δεύτερο ραντεβού. Ή θα μπορούσε να είναι ότι οι γυναίκες είναι απλά περισσότερο διατεθειμένες στην οικειότητα και όχι στο σεξ ; *1

Αλλά ενώ το κρεβάτι του θανάτου είναι κάτι που τα περισσότερα μακροχρόνια ζευγάρια περνούν, είναι ήδη συνδεδεμένο με τις λεσβίες να κατέχουν την πιο περίοπτη θέση. Είναι σχεδόν σαν μια ιστορική αναδρομή των "Γάμων της βοστώνης", όπου η φιλία των δύο γυναικών και ο έρωτας  μπορεί να προχωρήσει σε σχέση, αλλά δεν έγινε ποτέ παραδεκτό πως υπήρχε σεξ μεταξύ τις.

Η Pepper Schwartz ορίζει το κρεβάτι θανάτου των λεσβιών
Το κρεβάτι θανάτου των λεσβιών ως όρος για πρώτη φορά σχεδιάστηκε από την Pepper Schwartz στο βιβλίο της το 1983 "Αμερικανικό Ζευγάρι". Μαζί με τον Philip Blumstein, μελέτησαν λεσβιακά ζευγάρια σε μακροχρόνιες και μόνιμες σχέσεις. Τα ευρήματά; Το λεσβιακό σεξ ξεθωριάζει καθώς προστίθενται χρόνια στη σχέση τις. *2  

Στον απόηχο της μελέτης, περισσότερες έρευνες έγιναν στη δεκαετία του '80 για τις σεξουαλικές δραστηριότητες των λεσβιών. Σύμφωνα με αυτές τις έρευνες, οι κορυφαίες τρεις αιτίες βιωμάτων των λεσβιών για το κρεβάτι είναι:

1. Οι γυναίκες είναι εκ φύσεως αναστέλλουν τη σεξουαλική επιθυμία.*3 
2. Υπάρχει μια ώθηση και έλξη όταν πρόκειται για σεξουαλική μύηση. 
3. Υπάρχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, όταν πρόκειται για δύο γυναίκες που κάνουν έρωτα. *4


Κρεβάτι θανάτου των λεσβιών: μύθος ή πραγματικότητα;
Ωστόσο, οι λεσβίες είχαν μια ισχυρή αντίδραση εναντίον αυτής της ιδέας. Σύμφωνα με αυτές, το βιβλίο χρησιμοποιεί μόνο ένα μικρό αριθμό δείγματος στην έρευνα.

Ο μύθος χρησιμεύει για να κατευνάσει τις-τους ετερό που βιώνουν τον "ετερό πανικό" για την ορατότητα και την δύναμη των λεσβιών", υποστήριξε η Dana Heller, πρόεδρος του Αγγλικού Τμήματος στο Old Dominion University.

Παρόλα αυτά, η ιδέα είναι ένα σύνθημα για τα λεσβιακά ζευγάρια, έτσι ώστε ένας αριθμός λεσβιών δεν παραδέχονται ότι βιώνουν σεξουαλική ξηρότητα μετά από χρόνια που είναι μαζί.
Η Jenny Shimizu, λεσβιακή εικόνα και μοντέλο που έχει συνδεθεί με πολλές διασημότητες του Χόλιγουντ, εξήγησε: "Έχει να κάνει με την έλλειψη επικοινωνίας, το ότι κρατάμε τις δυσαρέσκειες μέσα μας, και πως δεν φροντίζουμε τις ανάκες η μία της άλλης".


Ξεπερνώντας το θάνατο του κρεβατιού των λεσβιών 
Μερικοί τρόποι για να ξεπεραστεί ο θάνατος του κρεβατιού των λεσβιών είναι να κάνετε τα πράγματα πικάντικα. Το να μην κάνεις σεξ για ένα μήνα θα μπορούσε να βοηθά- αλλά μόνο αν σας κρατά ζωντανή την επιθυμία για την άλλη. Από την άλλη πλευρά, το να αγγίζεστε μεταξύ σας στενά κάθε μέρα, για να μην αναφέρουμε πως το να λέτε ωραία πράγματα η μία στην άλλη, μπορεί να κρατήσει το θάνατο του κρεβατιού μακριά.
Ανεξάρτητα από το κρεβάτι θανάτου των λεσβιών είναι μύθος ή όχι, αληθινό είναι ότι μπορεί να συμβεί. Τα υπόλοιπα, όπως λέγεται, είναι στο χέρι σας.



Την είδηση την βρήκαμε στις 14.10.2015 http://www.lesbiannews.com/the-truth-and-myth-of-the-lesbian-bed-death/ 

Η είδηση δεν μας δίνει στοιχεία της έρευνας που επικαλείται όσων και των υπολοίπων που αναφέρει πως έγιναν. Ακόμη και αν θεωρήσουμε πως μπορεί το 1983 να ίσχυε δεν μπορεί ακόμη να γίνεται επίκλησή της 32 χρόνια μετά ως έγκυρης έρευνας. Ενώ η "έρευνα" μας λέει πως η αποχή από το σεξ ισχύει και για ετερό ζευγάρια δεν μας δίνει ούτε συγκριτικά στοιχεία για τις δύο ομάδες ζευγαριών Η είδηση είναι λεσβοφοβική αν και προέρχεται από λεσβιακό περιοδικό. Η εσωτερικευμένη λεσβοφοβία είναι η κύρια αιτία που κάνει κάποιες λεσβίες να απαξιώνουν, υποτιμούν, επιτίθενται σε άλλες λεσβίες κυρίως αλλά και ετερό γυναίκες.

*1 Από που τακμειριώνεται αυτό;

*2 Όλα τα ζευγάρια λεσβιακά ή μη κόβουν το σεξ μετά από κάποια χρόνια, αποδεικνυοντας έτσι το ψεύδος της μονογαμίας και η χρήση της ως εραγαλείο για τη διατήρηση της οικογένειας και ελέγχου της σεξουαλικότητας των γυναικών κυρίως μιας και για τους άνδρες πάντα υπήρχαν οι εργαζόμενες του σεξ.

*3 Ποιά έρευνα το υποδεκνύει αυτό; Αφού δεν αναφέρεται η απόδεξη της θεωρείας, παραμένει μια σαθρή θεωρεία. 

*4 Προφανώς πρόκειται περί αστείου, αφού ακριβώς γιατι οι λεσβίες είναι γυναίκες γνωρίζουν καλύτερα που και πως να αγγίξουν-χαϊδέψουν μια γυναίκα. Επειδή και οι δύο είναι γυναίκες νοιώθουν και οι δύο ίσες και ελεύθερες να εκφραστούν ερωτικά χωρίς το φόβο πως θα κριθούν για αυτή τις την έκφραση.