8 Οκτ 2016

Αμφισεξουαλικές ή λεσβίες ... αλλά όχι ετερό γυναίκες


Αμφισεξουαλικές ή λεσβίες ... αλλά όχι ετερό γυναίκες 

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι γυναίκες μπορεί να είναι αμφισεξουαλικές ή μπορεί να είναι λεσβίες - αλλά δεν υπάρχει ετερό γυναίκα.
Αυτό αποκαλύφθηκε σε μια μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Essex τον περασμένο Νοέμβριο. Αν και αυτά είναι κάπως παλιά νέα, η αλήθεια να λέγεται, είναι ακόμα παλαιότερη είδηση για πολλές λεσβίες. 



Για ένα πράγμα, έχουμε γράψει για το πόσο ρευστή ή ελαστική είναι η σεξουαλικότητα μιας γυναίκας. Για άλλη, ρωτήστε οποιαδήποτε λεσβία που είχε το δικό της μερίδιο σχέσεων και θα σου πει ότι πολλές από τις εράστριες, ερωμένες της ήταν ετερό ή είχαν εμπλακεί με άνδρες.
Ακόμα, είναι καλό να υποστηρίζεται από την επιστημονική έρευνα παρά στην παρωχημένη παλιά καλή εμπειρία.

Μελέτη για τις λεσβίες και αμφισεξουαλικές 
Με επικεφαλής τον Δρ Gerulf Rieger του Τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου, στη μελέτη συμμετείχαν 345 γυναίκες στις οποίες έδειξαν βίντεο γυμνών γυναικών και ανδρών.
Η ανταπόκριση τις μέσω της ανεξέλεγκτης αντίδρασης των μαθητριών στα βίντεο αναλύθηκαν για να προσδιοριστούν οι επιδράσεις των εικόνων.

Το αποτέλεσμα ήταν ενδιαφέρον: όπως το υψηλό 82% των γυναικών είχε προκληθεί βλέποντας τις εικόνες από γυναίκες και άνδρες. Αυτό σήμαινε ότι τα σεξουαλικά ερεθίσματα, διέγειραν τις μαθήτριες, τα οποία εκπροσωπούσαν προκλήσεις- με άλλα λόγια, είχαν ενεργοποιηθεί από την εικόνα.
"Ακόμα κι αν η πλειοψηφία των γυναικών προσδιορίζονται ως ετερό, η έρευνά μας δείχνει καθαρά ότι, όταν πρόκειται για το τι ερεθίζει ερωτικά, είτε είναι αμφισεξουαλικές είτε είναι λεσβίες, αλλά ποτέ ετερό", εξήγησε ο Δρ. Rieger.

Ενώ εκείνες που προσδιορίζονται ως λεσβίες ήταν σαφής στις ανταποκρίσεις τις πως διεγήρονταν από τις εικόνες γυναικών, το 72% από αυτές που προσδιορίστηκαν ως ετερό διεγέρθηκαν τόσο με εικόνες γυναικών όσο και με ανδρών. 

Ελαστικότητα στις αμφισεξουαλικές και στις λεσβίες 
Έχουμε ήδη εξηγήσει πριν πως η σεξουαλική προτίμησή στις γυναίκες είναι πιο ρευστή από ό,τι στους άνδρες, όπως προκύπτει από παλαιότερες μελέτες.

Οι άνδρες είναι πιο συγκεκριμένοι για το με ποια-ον θέλουν να πάνε στο κρεβάτι επειδή οδηγούνται-οπτικά. Αν προτιμούν έναν άνδρα θέλουν να δουν ένα πέος στο σύντροφό τους. Αν προτιμούν μια γυναίκα, θέλουν να δουν το σεξουαλικό της όργανο.

Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, ελκύονται τόσο από το φύλο όσο και από την προσωπικότητα, προτιμώντας να αισθάνονται ένα επίπεδο οικειότητας προς το πρόσωπο με το οποίο θέλουν να κοιμηθούν.
Φυσικά, οι λεσβίες (και οι αμφισεξουαλικές) το γνώριζαν αυτό ήδη- βασιζόμενες σε εμπειρικά δεδομένα και όχι θεωρητικά. Απλά παρακολουθώντας οποιαδήποτε λεσβιακή ταινία: είναι πάντα σχετικά με μια ετερό κοπέλα που ερωτεύεται μια λεσβία.  *1 


Την είδηση την βρήκαμε στις 9.12.2015 και την μεταφράσαμε από την http://www.lesbiannews.com/bisexual-lesbian-no-straight-women/

*1 Είναι υπερβολή πως οι πλειονότητα των λεσβιακών ταινιών ασχολούνται με τον έρωτα μιας ετερό προς μια λεσβία και το αντίστροφο.
Η μελέτη δεν είναι ισχυρή αφού η έρευνα ήταν μόλις σε 350 μαθήτριες κ επίσης είναι αρκετά στερεοτυπική.