3 Οκτ 2016

Γιατί οι τσέπες είναι άχρηστες για τις γυναίκες; Α'


Γιατί οι τσέπες των γυναικών είναι άχρηστες: Μια ιστορία 

Το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus φτάνουν σε εμάς σήμερα, και οι αναβαθμίστριες της τεχνολογίας κάνουν πάρτυ καλωσορίσματος για το μέγεθος "τσέπης";


Η Lance Ulanoff στην Mashable δεν πούλησε το 5,5-ιντσών: "Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, ακόμα και με την υψηλότατη τιμή, το iPhone 6 Plus είναι δελεαστικό, αλλά όχι, εγώ δεν θα μεταφέρω μια γιγαντιαία συσκευή στην τσέπη μου ή να αισθάνομαι λίγο βαρύ το σώμα του ετοιμόρροπο στο χέρι μου. Προτιμώ το iPhone 6".

Ο David Pogue της Yahoo συμφωνεί: "Το μικρό μου χέρι δεν θα είναι ενθουσιασμένο με το προστιθέμενο πλάτος. Ωστόσο - και δεν είμαι η πρώτη που επισημαίνω - το «πρόβλημα τσέπης» θα περιγραφεί ακριβέστερα ως "πρόβλημα τσέπης των ανδρών". Οι περισσότερες "τσέπες" στη γυναικεία ένδυση, είναι, λίγο πολύ, άχρηστες. Μερικές δεν ανοίγουν καθόλου. Μια επίδειξη:

Το μεγάλο έμφυλο χάσμα της τσέπης είναι πραγματικό, και αυτό δεν συνέβη τυχαία. Όπως ο Christian Dior φέρεται να δήλωσε το 1954: "Οι άνδρες έχουν τσέπες για να κρατούν τα πράγματα ενώ οι γυναίκες για διακόσμηση". Πώς συνέβη αυτό:

1700
Οι τσέπες χρησιμοποιούνται για να κάνουν πολύ περισσότερα από το να διακοσμούν, γράφει η ιστορικός μόδας Barbara Burman στο οι "Τσέπες της Ιστορίας: Η μυστική Ζωή ενός Καθημερινού Αντικειμένου" Οι περισσότερες γυναίκες τον 17ο και 18ο αιώνα, είχαν δεμένες ξεχωριστές τσάντες-τσέπες κάτω από τα φορέματά τις, στις οποίες είχαν πρόσβαση μέσω μιας σχισμής στις φούστες και στα μεσοφόρια τις.

Οι ιδιοκτήτριες τις θεωρούν ως ουσιαστικά κομμάτια της ένδυσης ως δικαίωμα τις. Συχνά ξοδεύουν χρόνια στο κέντημα και στον καλλοπισμό τις – πέρα από όλα, για πολλές ανθρώπους που μοιράστηκαν από κοντά, μια τσέπη ήταν ένας από τους λίγους αληθινά ιδιωτικούς χώρους για να κρατήσουν την προσωπική τις περιουσία.

Αρχές του 1800
Καθώς ο 18ος αιώνας πλησίαζε τον 19ο, οι τσέπες των γυναικών συρρικνώθηκαν και μερικές φορές εξαφανίστηκαν - ειδικά για εκείνες που είχαν τα μέσα. «Ο σχεδιασμός της εποχής ήταν οι «Ελληνίδες Θεές», λέει η ιστορικός μόδας Elizabeth Morano, καθηγήτρια στο Parsons School of Design. «Οι γυναίκες ... που μελέτησαν τα αρχαία κείμενα και δεν μπορούσαν να βρουν τσέπες, έτσι δεν τις χρησιμοποιούν στην ένδυση. Ορισμένες από αυτές τις ιστορίες είναι απλά ιστορίες, αλλά η γραμμή ήταν πολύ πιο κομψή. Σκεφτείτε το νεοκλασικό φόρεμα . είναι ριχτό από επάνω προς τα κάτω. Η γραμμή των ρούχων αλλάζει εντελώς".


Βρίσκεστε στο Α' μέρος για βρεθείτε στο Β' μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 18.9.2014 γραμμένη από την Ariana Tobin και την μεταφράσαμε από την http://www.marketplace.org/2014/09/18/tech/why-womens-pockets-are-useless-history 


Στη φωτογραφία είναι το έργο του Balthus lady-abdy του 1935