24 Οκτ 2016

Ερωτικές επιστολές της κας. Johnston και της κας. Hewitt


Οι ερωτικές επιστολές της Fannie Benjamin Johnston και της Mattie Edwards Hewitt

Οι επιστολές ήταν πάντα ένας τρόπος για τις λεσβίες να επιτρέψουν η μία στην άλλη να γνωρίσουν τα αληθινά συναισθήματά της μίας για την άλλη, από τον 19ο αιώνα μέχρι το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο τουλάχιστον. Μεταξύ εκείνων των οποίων οι ερωτικές επιστολές έχουν επιβιώσει μέσα στο χρόνο είναι και των Fannie Benjamin Johnston και Mattie Edwards Hewitt. 


Και οι δύο γυναίκες ήταν γνωστές για τις φωτογραφίες τις κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, και θεωρήθηκαν ως πρωτοποριακές φωτογράφισες και φωτορεπόρτερ. Ομοίως, και οι δύο είχαν εμπλακεί σε μια ερωτική σχέση που διήρκεσε οκτώ χρόνια.

Η Fannie Benjamin Johnston και η Mattie Edwards Hewitt: Η Johnston προήλθε από μια καλά στεκούμενη οικογένεια στη  Δυτική Βιρτζίνια. Γεννήθηκε το 1864, μεγάλωσε στην Ουάσιγκτον και σπούδασε στην Académie Julian στο Παρίσι.

Η Johnston απέκτησε την πρώτη φωτογραφική μηχανή της από τον George Eastman, τον ιδρυτή της Eastman Kodak, και αυτή σύντομα άρχισε να φωτογραφίζει πορτρέτα της οικογένειας και των φίλων της.

Καθώς άρχισε να δημιουργείται μια φήμη για τις φωτογραφίες της, προχώρησε σε διασημότητες και προσωπικότητες της εποχής της, όπως ο Mark Twain, η Susan B. Anthony, και η Alice Roosevelt.

Εν τω μεταξύ, η Hewitt γεννήθηκε το 1869 και προερχόταν από μια μεσοαστική οικογένεια στο Μιζούρι. Αργότερα παντρεύτηκε ένα φωτογράφο από το Σαιντ Λούις, τον Arthur Hewitt.
Ήταν η πρώτη βοηθός του συζύγου της στην επεξεργασία και την εκτύπωση των φωτογραφιών. Αλλά αυτό ήταν πριν συναντηθούν για πρώτη φορά με την Johnston το 1901, όταν η Hewitt παρακολούθησε την Pan American Έκθεση στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Η Johnston και η Hewitt αναπτύξαν τόσο επαγγελματική όσο και προσωπική σχέση, όπως έγραψαν στα γράμματα τις η μία στην άλλη, και η Johnston έστειλε μια ταινία στην Hewitt για την ανάπτυξη.
Λόγω της έμπνευσης της Johnston, η Hewitt βγήκε από το σκοτεινό θάλαμο και βρέθηκε πίσω από την κάμερα. Το 1909, χώρισε και μετακόμισε με την Johnston στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Το 1913, άνοιξαν ένα κοινό στούντιο που ειδικευόταν στην αρχιτεκτονική φωτογραφία. Οι φωτογραφίες είχαν την επωνυμία "Δεσποινίς Johnston και κα. Hewitt" ή «Frances Benjamin Johnston και Mattie Edwards Hewitt".

Οι επιστολές τις ήταν παρόμοια με τις μακροσκελής επιστολές που αντάλασσαν η Virginia Woollf με την Vita Sackville-West, ή η Eleanor Roosevelt με την Lorena Hickok, ή ακόμα και η Edna St. Vincent Millay με την Edith Wynn Matthison. Βεβαίως, μεταξύ των δύο, ήταν η Hewitt που έγραφε κυρίως προς την Johnston.

Στις επιστολές της, δήλωσε: "... δεν είμαι τόσο ανόητη να αναμέννω από εσένα να μ 'αγαπάς με αυτό τον τρόπο μόνο που είναι τόσο γλυκό και σήμαινε τόσο πολλά που δεν μπορούσα να το πω, παρά ξανά και ξανά".

Ομοίως, είπε στην Johnston: «Ήμουν τόσο φοβισμένη από την πρώτη στιγμή πως θα με θεωρήσεις ως μια ανόητη συναισθηματική γυναίκα και ήμουν τόσο χαρούμενη όταν μου είπες τις προάλλες που κατάλαβες- Πως ήμουν περήφανη για σένα και τη δουλειά σου και σε έβαλα σε ένα βάθρο, όπως λες, παρακαλώ επιτρέψέ μου να σε κρατήσω εκεί, το αξίζεις σίγουρα και αυτός είναι ο τρόπος μου να σε αγαπώ".

Οι δύο τις χώρισαν το 1917 και ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και με τις καριέρες τις. 
Η Johnston πέθανε στη Νέα Ορλεάνη το 1952, ενώ η Hewitt πέθανε στη Βοστώνη το 1956.



Την είδηση την βρήκαμε στις 21.10.2016 και την μεταφράσαμε από την http://www.lesbiannews.com/love-letters-fannie-benjamin-johnston-and-mattie-edwards-hewitt/