26 Οκτ 2016

Lorena Hickok


Η αγάπη και η ζωή τη Lorena Hickok 
Αν και το όνομά Lorena Hickok είναι πάντα συνδεδεμένο με την πρώην Πρώτη Κκυρία Eleanor Roosevelt, η Hick- όπως την αποκαλούσαν θεωρήθηκε μία από τις πιο γνωστές δημοσιογράφισες της εποχής της.

Παρά το ότι δεν αποφοίτησε από το κολέγιο, από το 1932 είχε γίνει «η πιο γνωστή εθνικά δημοσιογράφισα". Παρόλα αυτά, η ιστορία είχε άλλα σχέδια γι 'αυτήν. Από επιλογή ή από τύχη, είχε γίνει γνωστή ως η μυστική ερωμένη της Eleonor Roosevelt, η φιλία και το ειδύλλιο τις, διήρκησε 30 χρόνια.

Άδεια χωρίς εσένα Απόδειξη αυτού μπορεί να βρεθεί στην αλληλογραφία μεταξύ της Lorena και της Eleanor που οι δύο τις διατήρησαν σε όλη τη διάρκεια της σχέσης τις. Υπήρχαν 2.336 επιστολές από την Eleanor και 1.024 από την Lorena στην αλληλογραφία. Αυτές οι επιστολές έγιναν μέρος της περιουσίας της Πρώτης Κυρίας που αργότερα δώρισε στη Προεδρική Βιβλιοθήκη Μουσείο Franklin D. Roosevelt δέκα χρόνια μετά το θάνατο της Eleanor.

Σπάει τα εμπόδια Αλλά πριν από συνάντησή της με την Eleanor, η Lorena είχε ήδη ακολουθήσει το καυτό μονοπάτι της από μόνη της. Λόγω κακοποιητικής οικογενειακής ζωής στο Ουισκόνσιν, η Lorena έφυγε από το σπίτι και εργάστηκε ως καθαρίστρια για αρκετές οικογένειες. Ωστόσο, μόνο όταν μετακόμισε με τον ξάδελφό της ήταν σε θέση να τελειώσει το γυμνάσιο.

Προσπάθησε να πάει στο κολέγιο, αλλά σταματήσε και δέχτηκε τη δουλειά σε μια εφημερίδα της μικρής πόλης. Εργάστηκε με διαφορετικές διπλές σελίδες και ειδήσεις μέχρι που κατάφερε να γίνει μία εξέχουσα δημοσιογράφος από μόνη της. Ένα βιογραφικό την περιγράφει με αυτόν τον τρόπο: "Γρήγορα απέκτησε φήμη από μόνη της, καλύπτοντας την πολιτική και δραματικές ιστορίες, όπως η απαγωγή του μωρού στη Lindbergh, η Hickok ξεπέρασε τους συναδέλφους της και κέρδισε το πολυπόθητο δικαίωμα εμφανίζεται το όνομά της στην πάνω γραμμή από τα άρθρα της".

Η ζωή με την Πρώτη Κυρία Η Lorena είχε λεσβιακές σχέσεις πριν από την Eleanor, αλλά δεν είχε τελέσει γάμο. Στη συνέχεια, οι δύο τις συναντήθηκαν το 1928 όταν η Lorena πήρε την πρώτη της συνέντευξη από την Eleanor. Το 1932, η δημοσιογράφισα πούλησε την ιδέα της κάλυψης της Eleanor στους εκδότες της, ενώ ο σύζυγός της Eleanor βρισκόταν σε προεδρική προεκλογική εκστρατεία.

Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που οι δύο ανέπτυξαν μια στενή σχέση. Περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τις μαζί. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του FDR, η Eleanor φορούσε το ζαφειρένιο δαχτυλίδι που της χάρισε η Lorena. Οι δύο τις συχνά θα ταξίδευαν μαζί, ή επισκέπτονταν την όπερα και το θέατρο. Μερικές φορές η Lorena δειπνούσε με την οικογένεια Roosevelt τις Κυριακές.

Αν και η κάθε μία επηρέασε με τον ρόλο της την ιστορία των Ην. Πολιτειών, κίνητρο και για τις δύο ήταν η άλλη για τις σημαντικές αποφάσεις που θα διαμόρφωναν τη ζωή τις. 
Η Eleanor Roosevelt πέθανε το 1962, η Lorena Hickok την ακολούθησε το 1968.


Την είδηση την βρήκαμε στις 15.1.16 και την μεταφράσαμε από την  http://www.lesbiannews.com/the-love-and-life-of-lorena-hickok/