4 Οκτ 2016

Να εκδηλωθώ ή όχι στην δουλειά;


Να εκ-δηλωθείτε στην εργασία ή να μην εκ-δηλωθείτε: 
αυτή είναι η ερώτηση

Νομικές εμπειρογνωμόνισες από την Simpson Millar εξηγούν πώς είστε προστατευμένες στο χώρο εργασίας, αν αποφασίσετε να εκ-δηλωθείτε. Είναι Δευτέρα πρωί στο γραφείο, και όλες-οι συγκεντρώθηκαν για κουτσομπολιό για τον επερχόμενο γάμο μιας συναδέλφισας. Αγνοώντας την αίσθηση άγχους στο στομάχι σας κάνετε μια φιλική συνομιλία, αλλά ξαφνικά τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν σε εσάς: Βγαίνεις με κάποιον ή είσαι σε μια σχέση; 


Αισθάνεσθε νευρικότητα και ταραγμένες, όπου μουρμουρίζετε μια σύντομη, αόριστη απάντηση και γρήγορα απομακρύνεστε. Καθώς περπατάτε ξανά προς στο γραφείο σας, χίλιες σκέψεις τρέχουν στο μυαλό σας. Όμως, η ερώτηση που δεν μπορεί να σταματήσει είναι η εξής: γιατί δεν θα μπορούσα να πω την αλήθεια για το με ποια έχω σχέση;

Η αλήθεια είναι, πως δεν είστε μόνες. Πάνω από το ένα τέταρτο (26%) των λεσβιών, αμφισεξουαλικών εργαζομένων δεν είναι ανοιχτές στις συναδέλφισες-ους για το σεξουαλικό προσανατολισμό τις.

Το να είσαι ανοιχτά λεσβία, αμφισεξουαλική, στο χώρο εργασίας είναι μια από τις πιο προσωπικές - και δυσκολότερες - αποφάσεις που μόνο εσείς μπορείτε να πάρετε. Ενώ μπορεί να νοιώθετε άνετα με τη σεξουαλικότητά σας, πολλές λεσβίες φοβούνται τις συνέπειες του να εκ-δηλωθούν στην εργασία.


Ασχοληθείτε με τα δικαιώματα στο χώρο εργασίας σας

Από τότε που εισήχθη στο νόμο περί ισότητας του 2010, πως η λεσβοφοβία και οι διακρίσεις είναι παράνομες για τις συναδέλφισές σας - ή ακόμα και η εργοδοσία σας - για να σας συμπεριφερθεί δυσμενώς λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού σας. Αν έχετε ήδη εκ-δηλωθεί ως λεσβία, αμφισεξουαλική στο χώρο εργασίας και βιώσατε οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης ή διακρίσεων, είναι σημαντικό να την αναφέρετε στην προϊσταμένη σας ή στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού.

Γνωρίζοντας ότι οι διακρίσεις και η παρενόχληση είναι παράνομες δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα εκ-δηλωθείτε στη δουλειά ευκολότερα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι, παρά τις νομικές προστασίες που είναι διαθέσιμες, οι λεσβίες εργαζόμενες εξακολουθούν να υποφέρουν από τα υψηλότερα επίπεδα της παρενόχλησης στην εργασία από τις ετερό συναδέλφισες-ους τις.

Η δημόσια εκδήλωση στην εργασία μπορεί να ωφελήσει όλες Ενώ πολλές εργοδότριες έχουν πολιτικές για την πολυμορφία και την κοινωνική ένταξη που αποσκοπεί στη στήριξη των αμφισεξουαλικών, λεσβιών εργαζομένων, υπάρχουν και άλλα που μπορούν να γίνουν. Εργοδοσίες που αντιμετώπισαν αποτελεσματικά περιστατικά εκφοβισμού απειλών και παρενόχλησης που αποσκοπούν στις λεσβίες εργαζόμενες, καθώς και προκλητικές αρνητικές συμπεριφορές στο χώρο εργασίας έναντι των αμφισεξουαλικών, λεσβιών, στέλνουν ένα θετικό μήνυμα συμπαράστασης σε όσες παραμένουν φοβισμένες να εκδηλωθούν δημόσια.

Δημιουργώντας ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς για τις λεσβίες εργαζόμενες - αυτό τις αγκαλιάζει για αυτό που είναι, σε αντίθεση με το με ποια είναι ερωτευμένες - μπορεί να φέρει πολλά οφέλη, όπως:

. Αυξημένη παραγωγικότητα - εάν αισθάνεστε αποδεκτή και σεβαστή, τότε θα αποδώσετε καλύτερα. Λιγότερο χρόνο και ενέργεια θα πάει χαμένη για να κρατήσετε μέρος της ταυτότητάς σας κρυφό, αφήνοντας σας περισσότερο χρόνο για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας.
· Είσαι πιο πιθανό να αναπτύξετε περαιτέρω τις σχέσεις σας με τις συναδέλφισες-ους σας – περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας στην εργασία από ότι με τις ανθρώπους που έχουμε την τάση να δούμε περισσότερο όπως οι φίλες ή η οικογένειά μας. Η δημόσια εκδήλωσει μπορεί να διαλύσει τα εμπόδια ανάμεσα σε εσάς και τις συναδέλφισες-ους, και να οδηγήσει σε πιο προσωπικές σχέσεις.

. Αυξημένη ικανοποίηση από την εργασία – οι λεσβίες υπάλληλοι που έχουν εκ-δηλωθεί δημόσια στη εργασία στην έκθεση έργου δείχνουν υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από την εργασία.

· Μεγαλύτερη δέσμευση για την εργασία και μια ισχυρότερη αίσθηση της πίστης στην εργοδοσία σας.
· Οι εργοδοσίες που εκτιμούν το προσωπικό τις και να κρίνουν το με βάση την απόδοσή του – όχι τη σεξουαλικότητά του - θα συνεχίσουν να προσελκύουν και να διατηρούν τα καλύτερα ταλέντα.

Αν σκέφτεστε να εκ-δηλωθείτε στην εργασία, η ομάδα εργασίας της Simpson Millar μπορεί να σας προσφέρει νομικές συμβουλές ή υποστήριξη. Είμαστε εδώ για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να είστε αυτές που πραγματικά είστε στη δουλειά, χωρίς συμβιβασμούς.


Την είδηση την βρήκαμε στις 26.9.16 από την Diva στην http: //www.divamag.co.uk/category/feature/sponsored-feature/to-come-out-at-work-or-not-to-come-out-that-is-the-question.aspx