29 Νοε 2016

Φροντίζουμε την εαυτή μας κατά την διάρκεια δύσκολων καιρών Β'


Με το να είναι σκόπιμες οι σκέψεις μας και παραπέμποντας τες σε αυτό που θέλουμε, μπορούμε να μετατοπίσουμε σταδιακά τη σκέψεις μας σε θετικές. Είναι η διαφορά μεταξύ της σκέψης, "δεν θέλω να αισθάνομαι πια λυπημένη", και της σκέψης, "θέλω να αισθάνομαι και πάλι χαούμενη". Είναι καλό να το σπάσουμε σε συγκεκριμένα, διαχειρίσιμα βήματα όπως, "θέλω να κοιμηθώ, όλη τη νύχτα". ΣΗΜΕΙΩΣΗ: αυτό δεν είναι το ίδιο με το να πιέζουμε να φύγουν τα αρνητικά συναισθήματα μακριά και να μην ασχολούμαστε μαζί τους. Ο επναπροσδιορισμός μπορεί να έρθει μόνο αφ' ότου αφήσουμε τα συναισθήματα να αποκτήσουν πλήρη ισχύ.  

3. Συντονιζόμαστε με το σώμα μας, όχι έξω από αυτό. 
Η βιολογία μας έχει σχεδιαστεί για να μας βοηθήσει να επιβιώσουμε, πράγμα που σημαίνει αποφυγή του πόνου με κάθε κόστος. Δυστυχώς, το σώμα δεν γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ των φυσικών κινδύνων, όπως ένας δεινόσαυρος που κυνηγούσε τις προγόνισες-ους μας, και ο συναισθηματικός πόνος, όπως και η στενοχώρια του ενστίκτου επιβίωσης χάθηκε. Αυτό ένστικτο επιβίωσης μπορεί να μας κάνει να αποφύγουμε συμπεριφορές όπως η κατανάλωση αλκοόλ, να παραμείνουμε πολύ απασχολημένες με οτιδήποτε, ή κάνοντας μια άλλη σχέση.
Αποφεύγοντας τον πόνο απλώς τον παρατείνουμε, και μερικές φορές προκαλούμε πρόσθετα προβλήματα. Το σώμα είναι έξυπνο και είναι το πρώτο βήμα για να ελέγξουμε όταν νοιώσουμε πως θέλουμε να ελέγξουμε. Παρατηρήστε την αναπνοή σας. Νιώστε τα πόδια σας στο πάτωμα. Συντονιστείτε με ό,τι γειώνει την αίσθηση στο σώμα σας, ακόμα κι αν είναι άβολο. Μπορεί να μας βοηθήσει να το αναφέρουμε με μια φράση όπως, «Πω πω, η καρδιά μου αγωνίζεται. Πραγματικά υποφέρω». Αναγνωρίζοντας το τι συμβαίνει φυσικά μας δίνει την ευκαιρία να επανασυνδεθούμε με την εαυτή μας και να λάβουμε μέτρα για να θεραπευθούμε, αντί να μείνουμε μουδιασμένες. Επούλωση ξεκινά με μια στάση της αυτο-οίκτου.

4. Πρακτική αυτο-συμπόνιας. 
Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για τις εαυτές μας όταν υποφέρουμε είναι η πρακτική αυτο-συμπόνιας. Η αυτο-συμπόνια είναι σαν τον έλεγχο βλάβης - δεν παίρνει μακριά τον πόνο, αλλά βοηθά να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα με τις κριτικές και την αυτοκριτική.
Ο κίνδυνος του να ζούμε σε μια κουλτούρα που συνήθως δεν μεριμνά η μια την άλλην κατά τη διάρκεια της θλίψης είναι ότι μπορούμε να φέρουμε την εαυτή μας σε χειρότερη θέση, λέγοντας στην εαυτή μας να προχωρήσουμε ή να πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι λάθος με μας αν δεν μπορούμε. Μπορεί να βοηθήσει να κάνουμε έλεγχο και να σκεφτούμε, "Το ότι υποφέρουμε. Η δυστυχία είναι φυσιολογική. Δεν θα με σκοτώσει ή δεν θα διαρκέσει για πάντα. Είναι λογικό να είμαι θλιμένη". "Λίγα εσωτερικά λόγια αυτο-καλοσύνης μπορεί να συμβάλουν στη στήριξη μας κατά τη διάρκεια δύσκολων στιγμών της ζωής.

Κάθε φορά που θα ανοίξουμε τις καρδιές μας και θα πιστέψουμε σε κάτι - μια μόνιμη αγάπη, στη συλλογική ηθική πυξίδα των ψηφοφόρων των ΗΠΑ, εμείς επιλέγουμε να πιστεύουμε στο καλό. Αυτό είναι ένα όμορφο πράγμα. Όταν τα πράγματα καταρρέουν ή δεν πάνε με τον τρόπο που θέλουμε, μπορούμε να βοηθήσουμε τις εαυτές μας να θεραπευτούμε επικεντρωνόμενες φροντίζοντας επιπλέον στην εαυτή μας.

Για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τα υγιεί ερωτικά ραντεβού, ελέγξτε τα κορίτσια "Οδηγός Υγιών Συναντήσεων ή να διαβάσετε  για γυναίκες» Οδηγίες Υγιών Ραντεβού: Μεταξύ του χωρίζω και της επόμενης από κοινού μετακόμισης.

Η Kim Baker, είναι η συντάκτρια ενός μικρού βιβλίου για τις σχέσεις και με οδηγίες για υγιής ερωτικές συναντήσεις με  γυναίκες: Μεταξύ της διάλυσης  μιας σχέσης και της επόμενης από κοινού μετακίμισης-συγκατοίκισης, είναι μια dating αρθρογράφος και συγγράφισσα της οποίας το γράψιμο εξετάζει τις κατά δυνατόν υγιέστερων γνωριμιών μέσα από το φακό της επιμέλειας-προσοχής και αυτο-φροντίδας. 


Βρίσκεστε στο Β' μέρος για να βρεθείτε στο Α' μέρος, πατήστε εδώ



Την είδηση την βρήκαμε στις 21.11.2016 και την μεταφράσαμε από την http://www.curvemag.com/Advice/4-Ways-To-Take-Care-Of-Yourself-During-Hard-Times-1609/