22 Δεκ 2016

Παιχνίδι με Χριστουγεννιάτικο λεσβιακό φιλί απαγορεύτηκε στη Ρωσία


Το χαριτωμένο κόμικ Overwatch που περιέχει Χριστουγεννιάτικο λεσβιακό φιλί απαγορεύτηκε στη Ρωσία 

Η Ρωσία έχει απαγορεύσει τον πρώτο λεσβιακό χαρακτήρα στο παιχνίδι για υπολογιστή Overwatch, επειδή εμπεριέχει ένα λεσβιακό φιλί. Ο χαρακτήρας και το πρώτο λεσβιακό φιλί αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα αφ' ότου οι κατασκευάστριες-ες του παιχνιδιού, δήλωσαν νωρίτερα φέτος ότι υπάρχουν «πολλαπλοί», οι χαρακτήρες στο παιχνίδι. 

Αλλά το επίσημο ηλεκτρονικό παιχνίδι έχει απαγορευτεί στη Ρωσία γιατί εναντιόνεται στο νόμο 2013 της χώρας, που απαγορεύει την «προώθηση των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» σε ανηλίκες-ους. Χρήστρια του Twitter δημοσίευσε τον αποκλεισμό του παιχνιδιού, το μεταφράσαμε από τα ρωσικά όπου έλεγε ότι δεν είναι διαθέσιμο στη Ρωσία λόγω του νόμου: "Σύμφωνα με το ρωσικό δίκαιο δεν μπορούμε να μοιραστούμε αυτό το κόμικ με τους παίκτες μας, στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας"
Ο συγγραφέας του παιχνιδιού, Michael Chu από το Νοέμβριο επιβεβαίωσε ότι σε ο επερχόμενος χαρακτήρας θα ήταν λεσβία.

Και τώρα το παιχνίδι αποκαλύπτει ότι η Tracer είναι ο πρώτος λεσβιακός χαρακτήρας. Στο κόμικ, η Tracer παρουσιάζεται στο Λονδίνο στο σπίτι της προσπαθώντας να επιλέξει ένα δώρο για την συντρόφισά της. Αργότερα στην εξιστόρηση αποκαλύπτεται η σχέση της με την Emily.

Περιττό να πούμε ότι, η Emily είναι ενθουσιασμένη με το Χριστουγεννιάτικο δώρο που η Tracer αγόρασε για αυτήν. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κόμικ «Σκέψεις» εδώ. Ο Chu είπε σε θαυμάστριες-ες στο Q & A session νωρίτερα φέτος: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε ποικιλομορφία και την ένταξη όλων των τύπων, και αυτό περιλαμβάνει και λεσβιακούς χαρακτήρες. Υπάρχουν σίγουρα λεσβίες ηρωΐδες στο Overwatch. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν πολλαπλές ηρωΐδες-ες.

«Θέλουμε οι ιστορίες για τις ερωτικές σχέσεις των χαρακτήρων – να είναι όχι μόνο ρομαντικές, αλλά και οικογενειακές σχέσεις και τέτοια πράγματα - ώστε να φανεί κατά τη διάρκεια των ιστοριών πως αισθανόμαστε πραγματικά να αποδίδεται δικαιοσύνη. Είναι κάτι που είναι απολύτως σημαντικό για εμάς". Οι θαυμάστριες ήλπιζαν πως ο χαρακτήρας της Zarya από τη Ρωσία θα είναι ένας από τους πολλούς που θα εκ-δηλωθούν δημόσια. Το παιχνίδι αρχικά κυκλοφόρησε το Μάιο, αλλά οι συγγραφείς αποφάσισαν να κρατήσουν σχετικά μυστικό ποιοι χαρακτήρες είναι λεσβίες+, έτσι ώστε οι παίκτριε-ες να τους γνωρίσουν, χωρίς προκατάληψη.
Η αναβάθμιση έχει προκαλέσει τεράστιο ενθουσιασμό στην κοινότητα, και είναι μια αμφισβήτηση στις αντιλήψεις πως τα video games δεν παρουσιάζουν λεσβίες +.

Ο Curtis Free, από τη λέσχη Gaymers του Λονδίνου, είπε στην GSN: «Με το να έχει έναν ορατό λεσβιακό χαρακτήρα σε έναν τέτοιο δημοφιλές τίτλο, η Blizzard στέλνει στη κοινότητα των παικτριών το μήνυμα ότι τα παιχνίδια της είναι για όλες. «Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός παιχνιδιών που διαθέτουν λεσβιακούς + χαρακτήρες ως μέρος της αφήγησης τους, και πολλά παιχνίδια ρόλων τώρα σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε τις συντρόφισες που θέλετε να έχετε ερωτική σχέση στο παιχνίδι. "Η πολύ σημαντική διάκριση με το Overwatch είναι ότι ο κύριος, playable χαρακτήρας ορίζεται ως λεσβία ... και αναδεικνύει πραγματικά τη δέσμευση της Blizzard πως πρέπει να ανοίξουν τα μυαλά και να “κανονικοποιήσουν” τους λεσβιακούς + χαρακτήρες και ηρωΐδες", πρόσθεσε.

Το Overwatch ενώνει τις συνομοσπονδίες με τις εταιρείες παραγωγής που έχουν αρχίσει να απεικονίζουν περισσότερους λεσβιακούς + χαρακτήρες μετά από λαϊκή απαίτηση.

Η Disney δέχεται επίσης πιέσεις, από τις θαυμάστριες της ταινίας Frozen που θέλουν η εταιρεία να δημιουργήσει μια συντρόφισα για την πριγκίπισσα Έλσα. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 21.12.16 και την μεταφράσαμε από την https://www.pinknews.co.uk/2016/12/21/cute-overwatch-comic-featuring-lesbian-christmas-kiss-banned-in-russia/