23 Ιαν 2013

Είστε λεσβία και θέλετε να αποκτήσετε παιδιά A'

Σκέφτεστε πως θέλετε να αποκτήσετε παιδιά;
10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε αν σχεδιάζετε να είστε μια λεσβία μητέρα

Κάθε χρονιά, πολλές λεσβίες, αμφεισεξουαλικές και λεσβιακά ζευγάρια συλλαμβάνουν και γεννούν παιδιά σε οικογένειες αγάπης. Για εμάς, η σύλληψη δεν είναι απαραίτητα εύκολη, αλλά σχεδιασμός ανταμείβει. Εδώ, σας καθοδηγούμε μέσα από μερικά πράγματα που θα πρέπει να έχετε κατά νου ...

Πώς να προετοιμαστείτε.
Πρώτον, είναι μια καλή ιδέα να συζητήσετε τα σχέδιά σας να ξεκινήσετε μια οικογένεια με την γιατρίνα σας. Μπορείτε (και η συντρόφισά σας, αν έχετε) και θα πρέπει να κάνετε εξετάσεις για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε Σεξαουλικά Μεταδιδόμενες Νόσους οι οποίες μπορεί να περάσουν στο παιδί. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα τεστ γονιμότητας (το οποίο μπορεί να είναι ακριβό). Αν γονιμότητα σας είναι χαμηλή, μπορείτε να δεχτείτε υποστήριξη σύλληψης από το ΕΣΥ.

Πώς να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη πιθανότητα να μείνετε έγκυος.
Ο τρόπος ζωής, η διατροφή, το βάρος, το κάπνισμα, το ποτό και η ηλικία σας επηρεάζουν τις πιθανότητες σύλληψης. Επίσης, στην προσπάθειά σας να συλλάβετε, πρέπει να ξέρετε πότε έχετε ωορρηξία. Για να διαπιστώσετε πότε έχετε ωορηξία μπορείτε να αγοράσετε ένα τεστ ωορρηξίας ή θερμόμετρο σώματος. Μπορεί να έχετε ωορρηξία οποτεδήποτε μεταξύ 12-24 ωρών, ωστόσο το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει στο εσωτερικό του σώματος για έως και έξι ημέρες πριν την ωορηξία.

Πώς να βρείτε σπέρμα.
Υπάρχουν δύο τύποι δοτών σπέρματος, ο γνωστός και ο άγνωστος. Γνωστός δότης συνήθως είναι ένας φίλος, συγγενής ή κάποιος που συναντηθήκατε μέσω αγγελίας, κάποιος του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή σε εσάς - ο άγνωστος δότης είναι ένας ξένος που δώρισε σπέρμα σε τράπεζα σπέρματος ή σε κλινική γονιμότητας. Αν και το σπέρμα των γνωστών δοτών είναι συνήθως δωρεάν, το σπέρμα άγνωστων δοτών από τράπεζες ή κλινικές μπορεί να κοστίσει από 60 ευρώ έως 110 ευρώ πάνω κάτω ανά φιαλίδιο, ένα φιαλίδιο απαιτείται για κάθε κύκλο αγωγής. Αγοράζοντας από το διαδίκτυο σπέρμα που δεν είναι από την Αγγλία μπορεί να είναι φθηνότερο, αλλά είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια κατχωρημένη και εγκεκριμένη κλινική. Στην Αγγλία, ο νόμος έχει αλλάξει, έτσι ώστε όταν παιδιά που γεννιούνται από σπέρμα δοτών και γίνουν 18 ετών μπορούν να ανακαλύψουν την ταυτότητα των δοτών. Εκτός Αγγλίας εξακολουθεί να είναι δυνατό για τους άνδρες να δωρίσουν ανώνυμα, έτσι ώστε τα παιδιά δεν θα είναι σε θέση να εντοπίσουν τους δότες. Αν δεν ξέρετε κανέναν κατάλληλο από τους γνωστούς σας για να γίνει δότης σας, μπορείτε να βρείτε ένα στο φόρουμ του διαδικτύου που συνδέει δότες με επίδοξες μητέρες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι στο χέρι σας να διαπραγματευτείτε την παρουσία του δότη (αν και οι δύο θέλετε) που θα έχει στη ζωή των παιδιών σας. Στην περίπτωση που θέλετε να την παρουσία του στο μεγάλωμα των παιδιών πρέπει να εξετάσετε μια ρύθμιση συνεργασίας στο μεγάλωμα των παιδιών, όπου θα οριστεί ως πιο σημείο ο δότης θα εμπλέκεται με τα παιδιά. Αν δεν θέλετε να εμπλακεί ο δότης με τα παιδιά, τότε αναζητήστε κάποιον που επίσης δεν θα θέλει να εμπλακεί με τα παιδιά.

Ασφάλεια του σπέρματος.
Είναι απολύτως ζωτικής σημασίας κάθε σπέρμα δότη που εισάγετε στο σώμα σας να έχει εξεταστεί για σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσους ή κληρονομικές ασθένειες. Εάν υποστηρίζεστε για την σύλληψη σε μία εγκεκριμένη κλινική γονιμότητας, θα εξετάσουν και εσάς για ΣΜΝ και κληρονομικές ασθένειες. Αν γονιμοποιείστε στο σπίτι σας θα πρέπει ο δότης να κάνει εξετάσεις για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις και κληρονομικές ασθένειες από το ΕΣΥ. Μπορεί να υπάρξει χρέωση για την υπηρεσία αυτή.

Πώς να συλλάβετε.
Η τεχνητή γονιμοποίηση (ΤΓ) είναι μια χαμηλής τεχνολογίας επιλογή που μπορεί να γίνει στο σπίτι, όπου το σπέρμα εισάγεται μέσα στο κόλπο με μια σύριγγα χωρίς βελόνα. Οι κλινικές είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν την τεχνική που ονομάζεται ενδομήτρια σπερματέγχυση (ΕΣ), στην οποία το σπέρμα εισάγεται απευθείας στη μήτρα μέσω του τραχήλου. Η αγωγή γονιμότητας είναι εγγυημένη αν λειτουργήσει από την πρώτη φορά. Τα ποσοστά επιτυχίας της ενδομήτριας σπερματέγχυσης είναι 8-15% ανάλογα με την ηλικία σας και το επίπεδο γονιμότητας, γι 'αυτό μπορεί να διαρκέσει για λίγους μήνες η προσπάθεια. Ιδιωτικά, η ενδομήτρια σπερματέγχυση μπορεί να κοστίσει μέχρι και 1200 ευρώ ανά κύκλο περιόδου, αν και πολλές κλινικές προσφέρουν πακέτα που περιλαμβάνουν αρχικές συμβουλές, αγωγή, εξετάσεις και έλεγχο. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ΕΣΥ επιτρέπει επί του παρόντος μεμονομένα τα τοπικά τμήματα της Νέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας να αποφασίσουν ποια αγωγή θα σας προσφέρουν δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει εθνική πολιτική γεγονός που σημαίνει πως μπορεί να δικαιούστε δωρεάν έξι κύκλους ενδομήτριας σπερματέγχυσης σε μια περιοχή και λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα μπορεί να μην έχετε το δικαίωμα για οτιδήποτε. Νομικά όμως, τα τμήματα της Νέας Πρωτοβάθμιας και Δευτροβάθμιας Υγείας - ΝΠΔΥ, δεν μπορούν να κάνουν διακρίσεις εναντίον των λεσβιών, οπότε αν επιτρέπουν σε ετερό γυναικές δωρεάν αγωγή, θα πρέπει να την επιτρέψουν και σε σας ή το ανάλογο ισοδύναμο. Αν θεωρείτε πως δικαιούστε δωρεάν αγωγή, επικοινωνήστε με την τοπική ΝΠΔΥ σας και μάθετε ποια είναι η πολιτική της.


Για να βρεθείτε στο δεύτερο μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 21.1.13 και την μταφράσαμε από την στην diva magazine γραμμένη από την Lily Pritchard στην http://www.divamag.co.uk/category/advice/think-you-want-children.aspx